Successos

El quadern negre

Tura Soler

Qui és el nen trobat mort i llastat al Danubi?

La Interpol fa una crida excepcional per identificar la víctima, llastada, i ofereix 15.000 euros

Crida excepcional de la Interpol per intentar identificar un nen que va ser trobat mort, enfonsat amb un rajol, dins del riu Danubi al seu pas per la població alemanya de Großmehring, a prop d’Ingolstadt (Baviera). Segons s’exposa en l’alerta que la Interpol ha emès a través de les policies dels 194 països membres, el nen, que aparentava tenir entre cinc i sis anys, feia 110 centímetres, pesava uns 15 quilos, tenia els cabells castanys i la seva sang és del grup 0. En els cartells, que aquí també han estat difosos a través de l’associació de Sosdesaparecidos, s’apunta que s’ofereix una recompensa de 15.000 euros a qui pugui aportar informació vàlida per identificar el nen, que per les circumstàncies de la troballa del cos tot fa pensar que va ser víctima d’un homicidi. Juntament amb el cadàver es va trobar un rajol que el llastava. En el cartell que ha elaborat la policia criminal d’Ingolstadt, a qui correspon la investigació del cas, també s’hi inclou una fotografia del rajol i les seves característiques: de la marca Diephaus i el model Natura Vigo, material que es comercialitza a Alemanya. El cadàver del nen va ser trobat el dijous 19 de maig del 2022, i tot i que ha transcorregut més d’un any, no s’ha pogut posar nom a aquest nen, i per això la policia ha optat per fer aquesta crida internacional, difonent també una reconstrucció amb tècniques informàtiques forenses del rostre del nen tant de cara com de perfil.

La tècnica de reconstruir el rostre d’una víctima de qui només es tenia el crani també l’han fet servir els Mossos. El juliol del 2012 un home que va dir que recollia ferralla a la zona de la muntanya de Sant Grau, a Tossa de Mar, va trobar les restes esquelètiques d’un home. Els forenses van tenir clar que es tractava d’un homicidi perquè al crani hi havia els senyals que evidenciaven que una bala li havia travessat el cap. Però qui era la víctima? La calavera conservava part del dentat i, en primera instància, la forense odontòloga Anna Hospital va comprovar si podia ser Ievgueni Komlik, un home ucraïnès que treballava en una immobiliària i que va desaparèixer el 13 d’agost del 2005, just després d’haver anat a ensenyar un xalet a uns potencials compradors russos a la urbanització Rosamar, entre Sant Feliu i Tossa. L’experta forense va descartar que fos Komlik només de veure una fotografia del rostre i dents del desaparegut. Els Mossos van dur el crani als seu laboratori per fer-ne una reconstrucció facial. Hi van participar l’antropòloga forense Dominika Nociarová i l’artista forense Philippe Froesch. L’home del tret al cap ara té cara però de moment, tot i que es va estudiar un possible candidat, encara no té nom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia