Successos

Arrenquen l’estelada de l’escola Verd de Girona

S’havia penjat per commemorar el sisè aniversari de l’U d’Octubre

Uns individus van arrencar la nit de dissabte a diumenge l’estelada gegant que els Consells Locals per la República gironins i voluntaris de la Taula per la Independència-Girona Vota van penjar en el sopar per commemorar l’1 d’octubre a la façana de l’escola Verd de Girona. Un grup anomenat Asocaciónes Unión de Brigadas , que es defineix com a especialista en treure pancartes, ha reivindicat l’acció a les xarxes socials.

“Vam penjar l’estelada a l’escola perquè és un lloc emblemàtic i volíem commemorar, així, el sisè aniversari. De fet, la idea inicial era només posar-la el dia del sopar, però el final la vam deixar per seguir visibilitzant la celebració. No la tornarem a penjar”, explica en declaracions a aquest diari Tavi Casellas, del Consell de la República de Girona, que acaba afirmant: “Sap greu i fa ràbia però continuarem amb la nostra lluita. Res no ens frenarà”. L’ organisme va denunciar ahir els fets a les xarxes socials, lamentant la retirada “amb nocturnitat i traïdoria” de l’estelada.

Sopar combatiu

L’estelada es va penjar en el marc del sopar 1 d’octubre, que dissabte va aplegar més de 150 persones al pati de l’escola Verd. Al vespre, l’edifici va aparèixer guarnit amb una enorme estelada penjant de la façana, fet que va cridar l’atenció de veïns i vianants. La celebració, organitzada pels Consells Locals per la República gironins, i voluntaris de la Taula per la Independència-Girona Vota, va començar amb la projecció del documental 21 Fortaleses, un homenatge a la resistència de defensa de les seus electorals gironines durant l’1-O, davant les càrregues policials.

El moment central de la convocatòria va ser la intervenció de Lluís Llach, membre del govern del Consell, amb una crida a reivindicar la vigència del mandat dels més de dos milions de catalans que van votar al referèndum, i les opcions de fer-lo efectiu.

Després del sopar, les intervencions van continuar amb la projecció d’un missatge del raper Valtònyc, prèvia als parlaments de l’empresari Josep Campmajó –acusat pels fets de Tsunami Democràtic–; Albert Donaire, de Mossos per la República; o la lectura de poemes de l’escriptor i activista Toni Strubell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia