Successos

El quadern negre

Tura Soler

Misteris encreuats a Vilassar de Mar

El 2020 es va perdre el rastre de Sandra Culi prop del lloc on fa uns dies un vianant va descobrir ossos

Dia de Sant Esteve del 2020, en situació de confinament per la pandèmia. Sandra Culi, de 44 anys, llicenciada en veterinària, veïna de Barcelona, casada amb un advocat, treballadora dels laboratoris Alcon Cusí del Masnou, va dinar a casa de la seva sogra a Vilassar de Mar. Com feia altres vegades, havent dinat va sortir a caminar. Cap a les 5 va traspassar el portal del número 102 del carrer del Mont. Una càmera d’una casa particular a l’encreuament entre el carrer del Mont i el carrer Colom la va captar caminant en direcció cap a mar. Duia una jaqueta de ploma de color negre i una motxilla de color verd, que es va trobar a faltar a casa de la seva sogra, on va deixar el seu telèfon mòbil. La imatge de la càmera és la darrera que es té de la dona. Les càmeres municipals del pas subterrani sota les vies, on podia haver passat per anar cap al passeig, no funcionaven; les del Club Nàutic no la van captar. Els familiars van anar a comprovar si el seu cotxe era aparcat al lloc on l’havia deixat. Hi era. Van anar al seu pis de Barcelona. No hi havia anat. La policia local va anar a l’estació per si podia haver pujat a un tren. Ho van descartar. Es van fer batudes durant alguns dies. No es va trobar cap rastre i mai s’ha rebut cap senyal de vida de Sandra Culi. Els Mossos, sense pistes ni fils per estirar, van deixar la investigació en punt mort en espera que algun dia aparegui el seu cos. Van agafar mostres d’ADN de familiars per si això mai passa.

El divendres 5 d’abril, un home forà, de qui no ha transcendit la identitat, que passejava per Vilassar va alertar que havia vist uns ossos. Els ossos eren prop de l’estació de tren de Cabrera-Vilassar, no gaire lluny del Club Nàutic. Eren sota la sorra compactada i tot apuntava que havien quedat al descobert perquè els temporals havien sollevat la terra. No semblava que els hagués dut el mar, sinó que el mar els havia fet quedar a la vista. La troballa va fer que s’acordonés la zona i que el forense i la comitiva judicial fessin l’aixecament i inspeccionessin amb màquines un tram de sorra més ampli per si es trobaven més restes. També es va trobar una sabata. Els ossos, que l’Ajuntament de Vilassar es va afanyar a dir que eren massa vells perquè corresponguessin a Sandra Culi, són a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Barcelona, on els especialistes forenses en antropologia estan fent els seus estudis i anàlisis. El lloc on van aparèixer quedava en la possible ruta que havia de fer Sandra Culi. I en aquesta mateixa zona, propera al Club Nàutic, l’endemà de la troballa dels ossos, amics i familiars de la Sandra li van fer un acte de record i homenatge. L’acte estava programat des de dies abans pel dissabte dia 6. Casualment el dia abans van aparèixer ossos. Misteris sense explicació. On és la Sandra? Són seus els ossos? I si no, de qui són?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia