Successos

Estats Units

Un home es cala foc a fora del tribunal que jutja Trump

L’individu es troba en estat crític

Es desconeixen les motivacions de l’acció

Un home s’ha immolat aquest divendres a l’estil bonze a l’exterior del tribunal de Manhattan (Nova York) que jutja l’ex president dels Estats Units (EUA) Donald Trump (2017-2021).

Un alt càrrec de les forces de seguretat ha explicat a la cadena CNN que l’home ha entrat al parc Collect Pond, just davant el jutjat, llançant fulls volants a l’aire. Un cop al centre del parc, ha tret un recipient de la motxilla que duia, s’ha ruixat amb un líquid, problablement inflamable, i s’ha calat foc.

A diversos vídeos que circulen a les xarxes socials se’l veu agenollat i amb les mans al cap mentre és consumit per les flames sota la mirada atònita dels vianants. Poc després, diversos agents de la policia i altres persones s’han apropat per intentar apagar el foc amb abrics i extintors.

Un portaveu de la Policia de Nova York ha explicat que el ferit es troba en estat crític a la unitat de cremats de l’Hospital Cornell.

Testimonis dels fets han explicat als mitjans que l’individu estava aquest matí entre els dos grups de curiosos que cada dia es concentren davant la seu judicial per manifestar-se a favor o en contra de Trump, tot i que es desconeixen les motivacions de l’acció. Els investigadors han recollit els pamflets



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia