Successos

Quadern negre

Tura Soler

Tràgic final d’unes vacances en furgoneta

Els GEAS troben a Roses el cos del turista francès que havia desaparegut al mar dijous al matí

Els GEAS (Grup d’Especialistes d’Activitats Subaquàtiques) de la Guàrdia Civil van trobar ahir a 10 metres de profunditat a prop de la piscifactoria de Roses el cos del jove francès de 20 anys que buscaven des del dijous dia 9, quan de matinada va entrar al mar i va desaparèixer. La troballa va posar punt final a una angoixant recerca de quatre dies i va evidenciar el tràgic final que ja s’augurava d’unes vacances amb furgoneta cap a la Costa Brava que havien emprès sis joves aprofitant que a França aquesta setmana era festa perquè el 8 de maig es commemora la fi de la Segona Guerra Mundial.

La víctima, Thibaud Mathias Alexandre, de 20 anys, i els seus amics havien sortit de Saint-Jean-de-Verges (Arieja), a uns 250 km de Roses, amb una furgoneta en què viatjaven i també dormien. La nit de dimecres a dijous, els joves eren a Roses fent la seva festa i cap a la sortida del sol, almenys dos d’ells, van decidir banyar-se al mar. Es van despullar i van entrar a l’aigua. Una barca de pescadors que entrava a port va trobar un dels joves que tenia problemes per nedar. Els pescadors el van pujar a la barca i el van traslladar fins a l’ajuntament de Roses. Estava exhaust però sa i estalvi i va relatar que havien entrat a l’aigua nedant amb un amic i que l’havia perdut de vista enmig de les onades. Amb aquesta informació es van activar tots els serveis d’emergència per intentar localitzar el noi desaparegut i es va avisar els seus pares, que es van traslladar a Roses. La Guàrdia Civil comandava l’operació però hi van participar bombers, mossos d’esquadra, la policia local de Roses, Salvamar, i es van activar diversos helicòpters i un avió amb base a Torrejón de Ardoz especialitzat en la recerca de nàufrags. Tot i els mals presagis que feien augurar que el jove s’havia ofegat, la recerca també es va fer per terra preguntant en hospitals i altres centres assistencials, per si es donés la circumstància que hi hagués arribat rescatat per algú, com en el cas del seu company. Amb les dades que va aportar el company rescatat es va trobar la roba del noi desaparegut i la recerca es va començar a partir d’allà. Ahir al matí, els GEAS, que havien incorporat efectius que van venir d’Osca i que feien servir una tècnica d’arrossegament per rastrejar el fons del mar, van trobar el cos del jove. Era molt a prop de terra, al costat de la piscifactoria, vora la platja de Santa Margarida i del lloc on havien entrat a l’aigua. El cadàver, que va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal per practicar-li l’autòpsia, va ser reconegut in situ pels pares de la víctima. Els Mossos van activar una unitat de suport psicològic per als familiars i els amics de la víctima, després del tràgic final de l’aventura amb furgoneta dels joves francesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.