Successos

Una tempesta derrueix una granja i deixa quaranta porcs morts

L’episodi de pluja i vent que afecte aquest dijous a la demarcació ha provocat algunes danys i incidències a la demarcació de Girona. La més destacada ha estat a Masarac. La tempesta que ha afectat aquest migdia a l’Alt Empordà ha danyat una granja de porcs del poble situada a prop de la rotonda de Vilarnadal, anant cap al castell de Biart. El fort vent ha fet caure l’estructura de la granja. Tres dotacions de Bombers s’hi han desplaçat. Han assegurat l’escenari per poder inspeccionar-ho. De les nou naus que té la granja, dues d’elles han quedat danyades, principalment en el sostre, una de les naus ha quedat afectada el 70% i l’altra el 10%.

No hi ha hagut persones ferides, però si una quarantena d’animals morts, segons Acció Climàtica.

La tempesta ha fet caure l’estructura de part de les instal·lacions on hi ha havia uns 400 exemplars. La majoria, però, han patit contusions lleus.

El propietari de la instal·lació ha contactat amb una empresa perquè retiri els porcs que han quedat afectats pel succés. En total, especifica l’Acn, la granja té uns 650 animals, dels quals 250 han quedat il·lesos.

Alguns testimonis han explicat a l’ACN que s’hauria produït un petit tornado o esclafit que hauria fet aixecar el sostre de les instal·lacions. De fet, a l’altra banda de la carretera hi ha diverses branques i restes d’arbres trencats.

Arbre caigut a Girona

Per altra banda, una altra afectació aparatosa pel temporal ha estat a Girona. Un arbre de grans dimensions ha caigut al carrer Castell De Requesens, tallant el carrer al trànsit. Els Bombers han rebut l’alerta a les 13.14 h i s’hi han desplaçat amb una dotació. L’arbre ha impactat contra un cotxe però no hi ha hagut cap ferit. Hi ha un altre arbre a punt de caure i els Bombers estan treballant per retirar-los.

Els xàfecs poden seguir a la tarda, amb vent i alguns acompanyats de tempesta i de calamarsa en alguns punts de la demarcació



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia