Successos

BEGUR

CCOO denunciarà a Inspecció de Treball la mort del submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres instal·lava un camp de boies a 15 metres de profunditat a la platja Sa Riera, a Begur. La víctima de 23 anys, era treballador del Club Nàutic de Sa Riera. En funció dels resultats de les investigacions, CCOO no descarta iniciar accions legals contra els possibles responsables d’aquesta mort.

En un comunicat, el sindicat assegura que les informacions sobre aquest cas apunten a “una sèrie d’incompliments greus en les condicions de seguretat” de les activitats de busseig, com ara la prohibició de busseig en apnea per a les operacions de busseig professional. CCOO també manifesta que cal determinar si es complia amb les “obligacions en matèria de dotació mínima” per al busseig professional, de senyalització, de presència d’oxigen normobàric en l’embarcació de suport o si l’activitat estava notificada a la Direcció General de Marina Mercant.

Segons el sindicat, aquest accident és una “mostra clara de la pèssima legislació que regula l’activitat del busseig professional i del desinterès absolut de les administracions en fer complir les normes de seguretat que elles mateixes dicten”. A més, també denuncia que aquest episodi ve precedit d’una “més que discutible rebaixa” en les condicions de seguretat per al busseig. Segons el comunicat, el Reial Decret 550/2020, que regula les condicions de seguretat de las activitats de busseig, es va aprovar amb “una rebaixa” d’aquestes condicions i sense admetre “cap proposta” dels treballadors.

“És una pràctica massa habitual en las costes espanyoles que els treballadors dels diversos clubs nàutics i ports esportius realitzin treballs d’aquesta mena sense la formació, els mitjans ni les mesures de seguretat necessàries”, denuncia CCOO. A més, el sindicat assegura que l’administració s’ha negat sempre a adoptar “mesures efectives” per resoldre aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.