Successos

La Guàrdia Urbana reforça la seguretat a la Mariola

El cos tindrà un centre operatiu al centre cívic del barri arran dels últims incidents

La Guàrdia Urbana de Lleida reforçarà la seguretat a la Mariola amb la instal·lació d’un centre operatiu al centre cívic del barri. La decisió s’ha pres després d’unes setmanes en què s’hi han registrat diversos conflictes entre grups, amb ferits per apunyalaments. Així ho ha anunciat avui l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que ha afegit que sol·licitarà al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que els Mossos se sumin a aquest dispositiu perquè la seva implicació és “transcendental”.

Larrosa i diversos membres de l’equip de govern municipal s’han reunit avui amb responsables de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra per analitzar els incidents que s’han registrat en les darreres setmanes a la Mariola. Larrosa ha explicat que l’equipament serà permanent fins que millori la seguretat en aquesta zona de la ciutat. Ha detallat que s’hi destinaran agents “destacats” per “controlar, coordinar i implantar un projecte de millora en matèria de seguretat”.

L’alcalde ha afegit que l’intendent de la Guàrdia Urbana espera presentar “en breu” la planificació d’aquest nou dispositiu, que suposarà una “segona base” per al cos local. Tot plegat, amb el propòsit d’aturar i prevenir els conflictes en aquesta part de la ciutat.

A més, l’alcalde ha constatat que persones menors d’edat han pres part en fets delictius al municipi. Per aquest motiu vol reunir-se també amb el fiscal en cap i la fiscalia de menors per estudiar quines solucions es poden adoptar en aquests casos. També vol saber quina és l’estratègia de la Generalitat al respecte. Larrosa considera que part de la solució passa per una “major contundència” de les forces de seguretat, així com una “major implicació” de les autoritats judicials i de l’administració que tutela menors.

Finalment, ha lamentat que la policia va aconseguir arrestar entre divendres i dissabte sis persones per robatoris a l’Horta de Lleida i tots ells han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia