Successos

societat

Cinc investigats per la profanació de nínxols del cementiri de Montjuïc l’estiu passat

Cementiris de Barcelona va denunciar els fets i reforçar la seguretat a l’espai

El jutjat d’instrucció 10 de Barcelona està investigant cinc persones en la causa per la profanació de 162 nínxols del cementiri de Montjuïc a l’agost de l’any passat per endur-se joies i or, segons han confirmat fonts judicials a l’ACN. Després d’una denúncia de Cementiris de Barcelona es va obrir una investigació per esclarir els fets. El procediment judicial està obert pels presumptes delictes de danys i contra el respecte als difunts. El passat març, ja va declarar un dels investigats i està previst que els quatre restants ho facin aquest divendres.

Cementiris de Barcelona va detectar a finals de juny del 2023 un inusual moviment de lloses de formigó en alguns nínxols antics, la majoria sense làpida, al Cementiri de Montjuïc. Un cop confirmat que no tenia relació amb el possible deteriorament dels materials, els fets es van posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que va iniciar una investigació, durant la qual va fer servir drons nocturns de detecció de calor. A més, es va reforçar la seguretat a l’espai amb un dispositiu combinat de mossos i Guàrdia Urbana. Els nínxols afectats eren antics, dataven dels anys seixanta o setanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.