Successos

SANTA CRISTINA D’ARO

Detenen quatre persones en dues intervencions a cultius de marihuana

Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local de Santa Cristina d’Aro, van detenir quatre persones durant una investigació per desmantellar dos cultius de marihuana interior en dos habitatges de Santa Cristina d’Aro. El 6 de maig van detenir un home de 74 anys i uns dies després, el 21 de maig, van arrestar un home de 38 i una dona de 42 anys, a més d’un menor, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Davant de les sospites de l’existència dels cultius, la Unitat d’Investigació va començar a fer les indagacions necessàries que van permetre constatar que tots dos habitatges tenien un alt consum elèctric. A més, des de l’exterior es sentia el soroll d’aparells d’aire condicionat en ple funcionament i s’apreciava una forta olor a marihuana.

La primera casa investigada estava situada a la urbanització Les Teules i després d’obtenir la corresponent autorització judicial, els mossos d’aquesta comissaria i efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) a primera hora del matí del dia 6 de maig van dur a terme una entrada i registre. La plantació ocupava el soterrani de la casa i es va intervenir 257 plantes de marihuana i tots els estris necessaris per al cultiu.

La segona casa estava ubicada a la urbanització Golf Costa Brava amb aparença exterior de no estar habitada, tot i que estava ocupada pels responsables de la plantació. En aquest cas, es va dur a terme l’entrada i registre el dia 21 de maig i es van intervenir 588 plantes de marihuana i la infraestructura necessària per dur a terme l’activitat il·lícita.

En tots dos casos, disposaven d’una connexió fraudulenta a la xarxa, motiu pel qual també se’ls acusa de la comissió d’un delicte de defraudació de fluid elèctric. La potència consumida a l’habitatge de la urbanització Les Teules era clarament superior a la contractada i el frau ascendia a 5.600 euros. En el segon habitatge, ascendia a 6.352 euros.

Dos dels detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols. Els altres dos arrestats, la dona i el menor, van quedar en llibertat després de declarar a l’espera de ser citats pel jutjat coneixedor de la causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.