Successos

Oceania

L’ONU xifra en més de 670 els morts en l’esllavissada a Papua Nova Guinea

Més de 150 habitatges han quedat completament colgats sota vuit tones de terra i pedres

L’Organització Internacional per a la Migració (OIM) calcula que almenys 670 persones haurien mort per l’esllavissada que divendres va sepultar desenes d’habitatges en les terres altes del nord de Papua Nova Guinea. El cap d’aquesta agència de l’ONU en el país més gran i més poblat de l’oceà Pacífic, Serhan Aktoprak, ha explicat a la cadena australiana ABC que més de 150 habitatges han quedat totalment colgats sota vuit metres de terra i pedres, segons recull l’agència Efe. L’esllavissada va ser a l’aïllada província d’Enga, a uns 600 quilòmetres de la capital, Port Moresby, i va afectar sis poblacions, especialment les localitats de Iambili i Kaokalam. Gran part d’aquesta última població que va quedar pràcticament enterrada.

Segons les autoritats locals, les terres altes de Papua Nova Guinea solen viuen entre deu i quinze persones per domicili, per la qual cos temen que el nombre de víctimes mortals pugui créixer encara molt més.

Tot i l’elevat nombre de víctimes, són molt pocs els cossos que s’han aconseguit rescatar –només cinc, fins ara–, a causa de la necessitat de maquinària per moure les pedres i la terra que han sepultat les cases. L’ONG Care Austràlia, present a Papua Nova Guinea, va indicar divendres al vespre que la carretera d’accés a les zones afectades està bloquejada i portarà temps retirar tota la runa. Tot i les dificultats, un equip de rescat de les autoritats papús ha arribat a la zona del desastre per avaluar la situació i assistir a les víctimes, segons la mateixa ONG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.