Successos

El quadern negre

Tura Soler

Aguantant la versió

Tot i l’aparició del cadàver de Rachida, desapareguda a Vic, el seu home, sospitós del crim, manté la seva innocència i respon a l’interrogatori en la reconstrucció del crim

Tot i que la troballa del cadàver de la desapareguda a Vic Rachida Khamsi Mansouri va evidenciar que era morta i havia patit una mort violenta i qüestiona la primera versió que va donar el seu home, Abderrahim El Mansouri, que havia marxat per voluntat pròpia i que encara confiava que tornaria, ara el sospitós del crim continua clamant la seva innocència. Després que es trobés el cos de la dona en una antiga pedrera d’Osona, precisament en un lloc on havia treballat El Mansouri, el jutjat de Vic, els Mossos i el fiscal, un cop identificat formalment el cos, van organitzar una reconstrucció dels fets amb la presència del sospitós, que va ser excarcerat per participar-hi. La diligència de reconstrucció es va fer en dos escenaris: a l’habitatge on vivien la víctima i el sospitós amb tres dels cinc fills a Vic i a la pedrera on es va localitzar el cos. El detingut, que tenia el dret a negar-se a participar en la reconstrucció, va optar per respondre a les preguntes de la comitiva judicial. I, segons fonts de la defensa, va contestar totes les preguntes que li van formular i donant explicacions de tot el que se li demanava, mantenint sempre que era innocent. La versió que va donar no ha transcendit. Només que ell nega que matés la seva dona.

Va ser el mateix Abderrahim El Mansouri qui el 19 d’abril va anar a presentar denúncia a la comissaria de Vic i va admetre que havien tingut una discussió i que ella havia marxat enrabiada. Per la seva part, una filla de la parella va penjar cartells a través de les xarxes socials amb la foto de la seva mare demanant ajuda per localitzar-la. En aquests cartells s’informava que se l’havia vist per darrera vegada el divendres 19 de juliol a la zona de l’estació de trens de Vic.

Des d’un primer moment, la versió d’El Mansouri va aixecar sospites, i els Mossos van decidir passar el cas a la unitat central de persones desaparegudes, un grup especialitzat en desaparicions criminals, que va començar a fer-li un seguiment com a sospitós. De resultes d’aquest seguiment, van descobrir que El Mansouri, de 59 anys, ho tenia tot a punt per marxar cap al seu país d’origen, el Marroc. Per evitar que s’evadís (el Marroc no té conveni d’extradició), els Mossos van decidir precipitar la detenció i el dissabte 18 de maig el van anar a arrestar a casa seva, a Vic.

Un cop detingut i abans de posar-lo a disposició judicial, els Mossos van escorcollar casa seva i també el seu vehicle, on van trobar restes de sang, un indici que van considerar molt revelador i que els feia pensar que l’home havia traginat el cadàver de Rachida dins del cotxe fins al lloc on l’havia anat a amagar. El divendres 24 de maig, els Mossos van trobar el cadàver en una antiga pedrera en desús entre els termes de Centelles i Sant Martí de Centelles. Una pedrera on El Mansouri, que ara té 59 anys i no treballava per temes de salut, havia treballat fa uns anys. Un lloc que coneixia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia