Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: navegant

Els Mossos teoritzen que la troballa de les peces de caiac no canvia l’escena del crim, sinó que marca el lloc on l’autor va desembarcar després de navegar i d’enfonsar els cadàvers

Quan s’acosta el setè aniversari del doble crim de Susqueda i el jutjat ha menat la pressa als Mossos perquè entreguin les diligències (setze) que falten per poder tancar el cas, els investigadors, en vista de la troballa de les peces de caiac a la zona de la font del Borni, encara han demanat al jutjat que encarregui unes noves proves per descartar que Marc i Paula s’haguessin aturat en aquella zona (on els situa Google a l’hora del crim segons les dades del telèfon del noi) i mantenir la tesi que les víctimes van circular amb el Zafira per tota la pista que voreja la riera de Rupit, passant pel mas Llomar, i es van aturar en un saplà a l’anomenada Raconada dels de Rupit, van inflar el caiac, van navegar fins a la Rierica i allà els van tirotejar. Concretament, els Mossos demanen que s’encarregui un peritatge fent servir un terminal mòbil similar al que duia Paula Mas per comprovar si, com va passar amb el mòbil de la noia el dia del crim fins que es va apagar, agafava de forma alternativa 3G i 2G. Aquesta pericial ja es va fer i, tot i que el telèfon va fer aquests canvis en diferents punts de la pista a l’entorn de la riera de Rupit, els investigadors consideren que els dos únics punts on va poder estar estacionat el Zafira (amb el mòbil a dins) era en dos saplans de la raconada dels de Rupit al costat oposat a la font del Borni. La realització d’aquestes proves suposarà forçosament allargar el procediment.

L’aparició, el gener del 2023, de les peces de caiac i l’inflador en un punt proper al baixant de la font del Borni, al contrari del que es podia pensar, no ha fet variar la tesi del fiscal i dels Mossos que el crim s’hauria d’haver produït a les runes de la Rierica, on no s’ha trobat cap vestigi, però on pescava, segons va admetre ell mateix, l’únic encausat: Jordi Magentí. L’aparició de les peces de caiac ha fet variar una part del relat. Ara, segons indiquen en un informe tramès al jutjat, consideren que el lloc on es van trobar les peces (proper al lloc on hi havia el cos de la noia) va ser el punt per on l’autor del crim va desembarcar i va posar els peus a terra després d’haver carregat els cossos al caiac a la Rierica i haver navegat riera de Rupit avall, llençant els cossos llastats a l’aigua. Després, sempre segons aquesta teoria, hauria empès el caiac aigua avall després d’haver-lo rebentat fent-hi talls i posant-hi pedres perquè s’enfonsés. Les peces, que un rastrejador va trobar a la zona de bosc, les hauria tret expressament perquè no flotessin i les hauria amagat. Els Mossos asseguren que les peces havien de ser amagades i que van aparèixer a la vista del youtuber que les va trobar per casualitat, perquè els animals o algú les va fer sortir. Si no haguessin estat ben amagades, diuen, ells les haurien vist el dia que van treure el cos de la Paula perquè hi van passar molt a prop. I en acabat tot això, segons la tesi policial, l’autor hauria pujat a la pista a peu per anar a recollir el Land Rover aparcat arran de pista per sobre de la Rierica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia