Successos

Àfrica

Les autoritats de Malawi perden el contacte amb l’avió que portava al vicepresident

L’aparell traslladava el polític al nord del país en un viatge de poc menys d’una hora

Un avió militar que transportava al vicepresident de Malawi, Saulos Klaus Chilima, i a altres nou persones ha perdut contacte aquest dilluns amb les autoritats d’aviació i no ha dut a terme el seu aterratge programat en una ciutat del nord del país, segons informa Efe que recull fonts de la Presidència de Malawi.

Segons un comunicat, l’aeronau de les Forces de Defensa de Malawi va enlairar-se aquest dilluns des de la capital, Lilongüe, a les 09.17 hora local (07.17 GMT), però no va aterrar com estava previst a les 10.02 (08.02 GMT) en l’Aeroport Internacional de Mzuzu, capital de la Regió Nord del país.

“Tots els esforços de les autoritats d’aviació per a posar-se en contacte amb l’aeronau des que va sortir del radar han fracassat fins al moment”, va indicar Colleen Sancallosa, secretària del president Lazarus Chakwera.

A conseqüència de la notícia, Chakwera va cancel·lar el viatge que tenia programat a les Bahames per a participar en la trenta-unena Reunió Anual del Banc Africà d’Exportacions i Importacions (Afreximbank) i el tercer Fòrum Afrocaribeny de Comerç i Inversió, previstos entre el 12 i el 14 de juny.

Així mateix, el mandatari “ha ordenat a totes les agències regionals i nacionals que facin immediatament una operació de cerca per a localitzar el parador de l’aeronau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.