Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: les ditades

Els Mossos comuniquen al jutjat que van poder treure dues empremtes més del cotxe de les víctimes, però que no tenen valor identificatiu i no es podrà saber de qui són

Els mossos de la policia científica van aconseguir fer aflorar una empremta a la part exterior dreta del vidre posterior i una altra a la part superior externa del vidre del conductor a l’Opel Zafira de les víctimes del doble crim de Susqueda en una nova inspecció feta amb els nous reactius de pols amb suspensió Posme, que encara no tenien el 2017, quan van fer les primeres inspeccions. Tot i haver aconseguit extreure dues empremtes (que podrien ser de la mà d’algú que empenyés el cotxe, que va aparèixer enfonsat al pantà), cap de les dues té valor identificatiu. Així ho han comunicat els Mossos al jutjat de Santa Coloma de Farners que encara instrueix la causa de l’assassinat del Marc i la Paula.

L’Opel Zafira que duien les víctimes va ser enfonsat, ben segur que per una mà criminal, al pantà de Susqueda, on va quedar afectat per l’aigua i el fang. Durant el procés d’extracció i trasllat a la comissaria de Santa Coloma, el van manipular policies, bombers i operaris i, per acabar-ho d’adobar, el novembre del 2017, sense cap sospitós encartat, el jutjat va considerar que l’Opel Zafira (que el criminal per força havia d’haver tocat) no era considerat cap prova de convicció i va acabar al desballestador Hermanos Salido de Cieza (Múrcia), d’on el van anar a recuperar el juny del 2018, perquè llavors el jutjat hi va voler fer una inspecció per comprovar si tenia desperfectes als baixos que es corresponguessin amb el trànsit per la pista que arriba fins a la raconada de la Muntada, on el van trobar. El cotxe, que va arribar al complex Egara dels Mossos de Sabadell sense rodes (després n’hi van posar unes de recanvi), ja havia estat inspeccionat per la policia científica quan era a la comissaria de Santa Coloma de Farners. Els Mossos van fregar molts punts i superfícies del vehicle i en van treure escovillons amb mostres que van enviar als laboratoris per si en algun es podia trobar ADN útil per a la investigació. Però no hi va haver resultats. Van aconseguir extreure dues empremtes parcials amb valor identificatiu de la carrosseria del Zafira: l’una, a la part posterior dreta; l’altra, a la part posterior esquerra. En el seu primer informe, els Mossos van informar el jutjat que, en cas que identifiquessin a qui pertanyien les empremtes, ja ho comunicarien. El setembre del 2020, després que la defensa de l’únic investigat (Jordi Magentí) hagués demanat que es comparessin les empremtes amb les de totes les persones que en la data del crim se sabia que eren al pantà, i que el jutjat fes un requeriment en què preguntava quina informació es tenia de les empremtes, els Mossos van comunicar que n’havien identificat una, la referenciada com a “indici 18”. Pertany a un mosso de la unitat d’investigació de Santa Coloma. L’informe deixava clar que el mosso hi havia deixat l’empremta en el procés de manipulació després de treure el cotxe de l’aigua i aventurava que l’altra empremta també s’havia dipositat després de ser recuperat del pantà. Però per ara no està identificada la persona que hi va deixar la ditada. De qui és?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.