Successos

Successos

Desallotgen l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

L’immoble s’havia convertit en un espai conflictiu

Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la policia local, han desallotjat aquest dimecres l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Sant Sadurní d’Anoia, ocupada des del mes de maig de 2022 després d’haver estat tancada 14 anys. Fins fa pocs dies hi vivien una quarantena de persones, majoritàriament homes joves estrangers i alguna família, segons fonts municipals. La passada nit, però, només s’hi havien quedat a dormir onze persones, segons el recompte dels Mossos d’Esquadra, que han abandonat l’immoble amb les seves pertinences sense incidents. Hi ha hagut un detingut per un requeriment judicial pendent. Es dona la circumstància que aquest edifici havia estat durant mesos un niu de conflictes provocats per alguns dels ocupants. Donats l’escalada de l’activitat delictiva i de l’existència de problemes de convivència, es va decidir actuar a nivell policial i judicial. La situació va arribar al moment de major tensió ara fa un any, el maig de 2023, quan la pressió veïnal i policial va aconseguir expulsar aquests perfils de la caserna i del municipi. Fa unes setmanes, segons el consistori, es va emetre una sentència que ordenava el desallotjament. Tot i que les persones que hi vivien actualment no tenen cap relació amb els conflictes del passat, l’edifici ha quedat finalment buit amb l’objectiu que l’Ajuntament se’n pugui fer càrrec. Els Serveis Socials municipals també es faran càrrec dels casos de les famílies desnonades que ho necessitin. Entre les persones desallotjades hi ha una família amb un nadó al càrrec. El gruix però, es tracta d’homes adults que no són veïns del poble i que estaven a la caserna circumstancialment.

L’Ajuntament té previst executar en breu l’adquisició de l’antiga caserna, valorada en uns 254.000 euros, poder-hi desenvolupar algun projecte per al poble, que podria passar per la construcció d’habitatge social. De moment, l’immoble es tancara de manera preventiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia