Successos

Orient Mitjà

Al voltant de quaranta morts en l’incendi d’un habitatge d’operaris de la construcció al sud de Kuwait

A la zona on s’ha produït el sinistre hi viuen molts treballadors estrangers

El govern kuwaitià ordena detenir el propietari de l’edifici

Un incendi aquest dimecres en un bloc d’habitatges al districte de Mangaf, al sud de Kuwait, ha provocat al voltant d’una quarantena de morts, segons informen mitjans locals.

El foc, que ja està controlat, s’ha declarat aquesta matinada en un edifici que acull treballadors de la construcció. Un comandament policial ha explicat a la televisió estatal que “l’edifici on s’ha produït l’incendi servia d’allotjament per a treballadors”. “Hi havia un gran nombre de treballadors. Desenes han estat rescatats, però malauradament hi ha hagut molts morts com a conseqüència de la inhalació de fum del foc”, ha afegit.

Les autoritats han informat d’almenys 35 víctimes mortals i 15 ferits, alguns d’ells en estat crític, segons l’agència de notícies Kuna. El vice-primer ministre kuwaitià, Fahad Yusuf Saud Al-Sabah, ha elevat posteriorment el balanç de víctimes mortals a 41. Les autoritats treballen en la identificació de les víctimes. De moment es desconeix la nacionalitat dels morts, però a la zona on s’ha produït l’incident hi viuen molts treballadors estrangers. Dos terços de la població de Kuwait, que és d’uns 4,2 milions d’habitants, són immigrants o expatriats, molts d’ells originaris de països asiàtics.

El xeic Fahad, que també ostenta les carteres de Defensa i Interior, ha anunciat durant una visita al lloc del sinistre que el propietari de l’edifici afectat mentre serà posat sota custòdia mentre s’investiguen les causes del foc. “Malauradament, la cobdícia dels propietaris immobiliaris és el que condueix a aquestes situacions”, ha lamentat. A més, el ministre ha avisat que a partir de demà dijous les autoritats municipals realitzaran inspeccions sense avís previ als edificis d’habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia