Successos

Girona

Els mossos protegeixen 3.000 dones dels seus maltractadors

Els Mossos d’Esquadra protegeixen 2.963 dones a les comarques gironines dels seus agressors, segons informa l’ACN, i que necessiten el servei del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV). La majoria de les proteccions es fan via telefònica, amb trucades permanents per confirmar que estan bé i es combinen amb visites periòdiques a la seu del GAV, on els especialistes dels Mossos es troben amb les dones.

El GAV té tres nivells de protecció. En el primer nivell de vigilància, es fan trucades periòdiques i l’assistència presencial quan la víctima ho necessita. La gran majoria de dones estan en aquest nivell. El segon consta d’un control en moments concrets, com vigilar que l’agressor no s’acosti a la feina o al centre educatiu dels fills. En el tercer nivell, actualment només hi ha una víctima a tota la demarcació, hi ha una vigilància 24 hores.

La caporal encarregada del grup de Girona, Rosi Ocaña, lamenta que encara hi ha dones que refusen aquesta vigilància i això fa que els Mossos no puguin actuar. I assenyala que els maltractaments “no es poden separar del nucli familiar” i això afecta directament els fills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.