Successos

itàlia

Nova tragèdia al Mediterrani

Almenys deu migrants morts i cinquanta desapareguts en diversos naufragis davant la costa italiana

L’ONU diu que han mort 800 persones al Mediterrani des de gener fins ara

Uns cinquanta migrants estan desapareguts a causa del naufragi del veler en el qual viatjaven quan es trobaven a unes 120 milles de la costa de Calàbria, en el sud d’Itàlia, segons informa aquest dilluns que cita mitjans italians.

La Guàrdia Costanera italiana cerca a les persones desaparegudes des d’anit, després del senyal d’alarma llançada per una embarcació d’esbarjo francesa que navegava a unes 120 milles de la costa italiana, va informar en un comunicat.

Després de rebre l’alerta, el Centre de Coordinació de Salvament Marítim italià (IMRCC) de la Guàrdia Costanera a Roma va desviar immediatament al lloc dos vaixells mercants que navegaven en la rodalia, un avió ATR42 de la Guàrdia Costanera i les patrulleres CP305 i CP326 estacionades a Calàbria.

Els 12 supervivents van ser transbordats del vaixell francès a un mercant i després traslladats a bord de la patrullera de la Guàrdia Costanera que es dirigia al port de Roccella Iònica.

També va ser traslladat al port el cos d’una dona que va morir després de les operacions de desembarcament, segons va afegir la Guàrdia Costanera en la seva nota.

En el grup també figura una dona embarassada que, donat el seu greu estat, va ser traslladada en helicòpter.

Segons les primeres reconstruccions, els migrants, principalment de nacionalitat afganesa i iraquiana, havien salpat des de Turquia.

En el port es troben dispositius de la Creu Roja, Protecció Civil, Metges Sense Fronteres i les forces de l’ordre per a donar els primers auxilis als migrants, que van ser traslladats en ambulància a hospitals pròxims.

El naufragi es produeix en la mateixa costa on fa un any en Steccato de Cutro van perdre la vida gairebé un centenar de migrants.

Altres 10 morts al Mediterrani central

El veler de l’ONG Resqship ha localitzat també aquest matí una barcassa de fusta amb els cadàvers de 10 migrants i ha posat fora de perill a les altres 51 persones que es trobaven a bord, en una nova tragèdia en el Mediterrani central.

“En total 61 persones anaven en un vaixell de fusta que estava ple d’aigua. La nostra tripulació va poder evacuar a 51 persones, dues de les quals estaven inconscients”, ha afegit.

L’ONG va assenyalar que van haver d’alliberar els migrants amb una destral, ja que es trobaven atrapats en el fons del vaixell, al costat dels 10 cadàvers.

Fa una setmana, el Mediterrani central va ser escenari d’una altra tragèdia quan almenys 17 cadàvers van aparèixer surant en la mar i 12 d’ells van ser recuperats pels vaixells de les ONG Geo Barentsz i Ocean Viking.

Les ONG van denunciar llavors les “devastadores i imprudents polítiques europees en matèria de migració i de no assistència a les persones que emprenen la ruta mediterrània”.

Des de principi d’any fins al passat 14 de juny, han arribat a les costes italianes 23.235 migrants, respecte als 55.662 en el mateix període de l’any anterior, segons les dades del ministeri de l’Interior. Amb aquestes dades, diverses agències de l’ONU han elevat a 800 els morts i desapareguts al Mediterrani des que va començar l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia