Successos

El quadern negre

Tura Soler

Cadàver al carrer

Investigació oberta per aclarir les circumstàncies de la mort d’una dona que va aparèixer al mig del carrer a Salt

Una mampara de tela amb l’anagrama dels Mossos al mig del carrer indica que darrere hi ha una persona morta. El parament ahir estava muntat a la confluència entre el carrer Josep Irla i l’avinguda dels Països Catalans de Salt. Darrere la lona, fora de la vista dels vianants, la comitiva judicial feia l’aixecament del cadàver d’una noia jove, apareguda morta misteriosament al mig del carrer. La va trobar estesa a terra un veí a primera hora del matí, i va avisar la Policia Local, que hi va anar de seguida. Era una dona de pell negra, amb la vestimenta desmanegada, que no duia cap documentació que la identifiqués d’entrada. No es veien signes externs que evidenciessin que hagués tingut una mort violenta, tot i que tenia un cop al cap. El cos va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal per fer-li l’autòpsia, que haurà d’aclarir les causes de la mort. Al llarg del dia els Mossos, que es van fer càrrec de la investigació, van poder posar nom a la víctima, a falta de la identificació científica. I continuen les investigacions per aclarir les circumstàncies de la mort, sense descartar que la dona hagués mort en un altre lloc i algú l’hagués deixat allà on se la va trobar. Falta encara lligar caps.

També va ser difícil d’esclarir el cas d’un altre home que va aparèixer sobtadament mort en un carrer de Lloret de Mar. El cos es va descobrir el dilluns 18 de desembre passat, a quarts de deu del vespre, quan una conductora va veure un home estirat a la confluència entre el carrer de Pau Casals i el carrer de Marina, molt a prop d’on hi ha l’hotel Alexis, que ara està en desús. La testimoni va alertar els serveis d’emergència, que van anar cap al lloc però res van poder fer per la víctima. L’home era mort i amb evidències que havia estat víctima d’una mort violenta, pels traumatismes que presentava. El mort duia un passaport que l’identificava com Dusko Panic, ciutadà serbi de 46 anys originari de Vukovar (Croàcia). La Policia Local es va encarregar d’investigar si era possible que l’home hagués estat atropellat per un vehicle que l’hagués abandonat. Una possibilitat que, estudiat l’escenari, de seguida es va descartar. Descartat un tema de trànsit, el cas va quedar en mans dels Mossos, que van mirar de trobar possibles testimonis i van preguntar als veïns per si algú coneixia l’home mort, que no constava com a resident en cap habitatge. Passats deu dies, els Mossos van concloure que l’home s’havia precipitat i que la causa de la mort va ser el suïcidi. Però van haver de passar setmanes per confirmar que era l’home que deia la documentació. Es van enviar les empremtes a Sèrbia i es va confirmar la identitat i el cos va ser entregat a la seva família, que el va reclamar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia