Successos

Llibertat provisional amb mesures cautelars per al detingut pel cas de la dona morta

El jutjat d'instrucció 2 de Girona ha acordat llibertat provisional amb mesures cautelars per al detingut aquest dimecres en relació a la troballa d'una dona morta en un carrer de Salt dilluns a primera hora del matí. Segons informa el TSJC, la causa està oberta per un delicte d'omissió del deure de socors, el mateix que li atribueixen els Mossos d'Esquadra. Al jutjat, el detingut només ha contestat a les preguntes de la defensa. Després de la declaració, la magistrada ha imposat a l'investigat compareixences periòdiques, li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir del territori. 

Segons fonts properes al cas, l’autòpsia que li van fer a la dona no és concloent a l’hora de determinar la causa de la mort, a l’espera de rebre els resultats toxicològics i de teixits. Els cos de la dona va aparèixer a primera hora del matí en un lateral del passeig dels Països Catalans. Les mateixes fonts indiquen que el rastreig de les càmeres de videovigilància han portat fins al detingut que, segons els indicis, hauria traslladat la dona des d’un edifici fins a deixar-la al mig del carrer.

Dilluns a primera hora del matí, una veïna va localitzar el cos sense vida de la dona i va avisar la Policia Local. Fins al lloc, s’hi van desplaçar efectius de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van confirmar la defunció i no van poder fer res per salvar-li la vida.

La unitat d’investigació de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) Gironès-Pla de l’Estany es van fer càrrec del cas. Els serveis funeraris van fer l’aixecament de cadàver i van traslladar la dona fins a l’Institut de Medicina Legal de Girona. Fonts de la investigació indiquen que l’autòpsia preliminar no ha aportat resultats concloents en relació a la causa de la mort. Tot i això, estan a l’espera de rebre els resultats de les proves toxicològiques i de teixits.

El rastreig de les càmeres de videovigilància de la zona i l’anàlisi dels indicis han portat els Mossos fins a un home de 52 anys, també veí de Salt. L’han detingut aquest dimecres, també a Salt, per la seva suposada relació amb els fets.

Els Mossos li atribueixen un delicte d’omissió del deure de socors perquè, segons fonts del cas, els indicis apunten que va traslladar el cos de la dona des d’un edifici fins a abandonar-lo al mig del carrer. El detingut passa aquest dijous a disposició del jutjat d’instrucció de Girona que investiga el cas.

Per ara, totes les hipòtesis estan obertes. L’autòpsia no ha localitzat signes evidents de violència. Segons fonts del cas, la dona tenia un historial relacionat amb addiccions i una de les línies d’investigació indaga si la defunció podria estar vinculada amb el consum de tòxics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.