Successos

La Generalitat condemna la mort per violència masclista de la dona de Cistella

El Govern de la Generalitat, a través del Departament d’Igualtat i Feminisme, ha condemnat la mort de la dona de Cistella que estava hospitalitzada al Trueta des de l’abril passat després de la pallissa que va rebre de la seva parella: “El Departament expressa el seu més sentit condol i escalf a l’entorn de la dona presumptament assassinada per violència masclista i als veïns i veïnes de la localitat”. També recorda que, amb aquesta, ja s’han produït setze morts, onze dones i cinc nens, atribuïdes a la violència masclista durant el 2024 a tot Catalunya. La xifra des del 2012, any en què es van començar a recollir dades, és de 146 víctimes assassinades. El nombre de fills orfes a conseqüència d’aquests crims és de vuit aquest 2024 i de gairebé un centenar l’última dècada.

El Departament fa una crida a “sumar esforços” des de tots els àmbits de la societat per acabar amb les violències masclistes. “ Només amb la implicació de tots i totes aconseguirem vèncer el masclisme i desterrar el patriarcat de la nostra societat. No serem una societat lliure fins que les dones no tinguin plenament garantit el dret a viure lliures de violències masclistes ”, assenyala.

Per informar de qualsevol indici o situació de violència masclista es pot trucar al telèfon 900900120, que és gratuïta, confidencial i funciona les 24 hores del dia, adreçar-se a qualsevol dels serveis de la xarxa pública d’atenció a les violències masclistes que s’ubiquen arreu del país o, en cas d’emergència davant d’una agressió, trucar al telèfon 112.

Sobre el cas de Cistell,a el Departament d’Igualtat i Feminismes apel·la a la “responsabilitat col·lectiva” i demana el màxim “respecte a la intimitat” de la víctima i del seu entorn, per poder facilitar el seu procés de dol i no “afegir més dolor” evitant cap mena de revictimització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia