Successos

SUCCESSOS

Un tiroteig al barri de Font de la Pólvora acaba amb dos morts, un d’ells per atropellament

Dues persones mortes, una d’elles una dona atropellada, és el resultat d’una baralla i un tiroteig al barri gironí de Font de la Pólvora, aquest diumenge a la nit. També hi ha diversos ferits. Els fets han passat aquesta nit de Sant Joan quan, per causes que s’estan investigant, segons informa ACN. La discussió iniciada al barri ha acabat amb un tiroteig i una dona morta atropellada per un vehicle i una altra persona ferida de gravetat que ha acabat morint també. A tots dos se’ls ha traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona on els metges no han pogut fer res per salvar la vida.

Justament ha estat al centre on mossos de l’ARRO han hagut d’actuar per evitar que diverses persones relacionades amb la víctima accedissin al centre per la zona d’Urgències. Finalment, els policies han carregat per evitar més problemes i s’han produït moments de molta tensió al vestíbul.

Segons ha pogut saber l’ACN, els Mossos busquen pels entorns de Santa Llogaia d’Àlguema a l’Alt Empordà els responsables de la mort de la dona, tot i que la periodista Anna Punsí ha afegit posteriorment que no es descarta que el principal sospitós, un home de nacionalitat espanyola, hagi pogut fugir cap a Granada. Pel que fa a l'arma emprada, es treballa amb la hipòtesi que era un fusell d'assalt –AK-47 o similar–.Els Mossos han hagut de blindar l’hospital Trueta per evitar que els concentrats entressin i posteriorment han derivat alguns dels ferits cap a d'altres centres hospitalaris per afavorir que els familiars concentrats es dispersessin. Malgrat els moments de tensió, cap professional sanitari ha pres mal i s'ha posat suport psicològic a disposició de la plantilla. Des de les 3 h d'aquesta matinada ja s'han pogut tornar a acceptar pacients a Urgències, i encara que a l'hospital ja s'ha tornat a la normalitat, els Mossos mantenen la presència policial de forma preventiva.  

Condemna municipal

L'Ajuntament de Girona ha condemnat i lamentat els incidents, i ha agraït la tasca dels cossos policials –Policia Municipal i Mossos d'Esquadra–, a més de la dels professionals santaris del Trueta i el SEM. L'alcalde, Lluc Salellas, també ha traslladat el seu "condol als familiars i amics de les víctimes" i ha afegit que segueixen "amatents" a l'evolució dels fets i que el consistori està "en contacte directe" amb el Departament d'Interior per col·laborar "en tot allò que sigui necessari" de la investigació.

Per la seva banda, la vicealcaldessa Gemma Geis ha reclamat a l'alcalde que convoqui d'urgència una junta local de seguretat per abordar la situació. "Les escenes que hem vist al Trueta no ens agraden i amenacen el conjunt dels ciutadans; sense seguretat no hi ha llibertat", ha afirmat. "Per tant s'ha d'actuar amb celeritat i fermesa; davant fets tan greus, cal prendre decisions", ha dit la vicealcaldessa, tot afegint que el conseller d'Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, també hauria d'estar present a la junta. A més, Geis ha subratllat que més enllà de tractar els fets d'aquesta matinada, la reunió ha de servir per plantejar quines accions en matèria de seguretat cal emprendre a Girona "a mitjà i a llarg termini". Per a la vicealcaldessa, s'ha d'actuar "amb contundència" perquè la situació hi obliga.