Successos

figueres

Revenja pel doble crim de Girona al barri del Culubret

Més d’un centenar de persones, armades amb pals i destrals, va destrossar divendres tres pisos buits al barri del Culubret de Figueres. L’assalt, que va tenir lloc cap a les vuit del vespre, seria conseqüència d’una revenja organitzada com a resposta al doble crim que va tenir lloc al barri de la Font de la Pólvora, a Girona.

En el moment de l’assalt, els tres habitatges estaven buits i els Mossos d’Esquadra van optar per permetre-ho. L’objectiu va ser en tot moment evitar l’enfrontament, que hauria provocat mals majors. L’intendent Xavier Domènech, sotscap dels Mossos a la regió de Girona, ho va confirmar ahir en declaracions a RAC1: “Amb la força que teníem en aquell moment se’ls podia intentar aturar, però s’hauria hagut d’utilitzar una força excessiva per aturar-los; però contenir-los hauria estat molt difícil. No podem crear un mal més greu del que volem evitar”, va argumentar Domènech. L’intendent va destacar el volum de persones que hi havia, la força pública disponible i el fet destacable i clau que els habitatges ja estaven deshabitats. De fet, veïns dels barris del Culubret i Sant Joan de Figueres ja van dir als Mossos que no s’enfrontarien als que pretenien destrossar els habitatges.

“Fa anys que ho patim”

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha denunciat que fa anys que la ciutat pateix les conseqüències d’un col·lectiu “que es pren la llei pel seu compte, fora del marc legal”, pel qual es regeix la resta de la societat. En un missatge a Twitter, Masquef ha demanat posar fi a “polítiques bonistes que no ens porten enlloc”. S’ha referit així a l’episodi viscut divendres al vespre, quan desenes de persones van destrossar tres habitatges a Figueres de familiars del presumpte autor del doble crim de la revetlla de Sant Joan al barri Font de la Pólvora de Girona. “La llei ha de ser igual per a tothom i a tots els barris de la ciutat, i no ens cansarem de recordar-ho”, hi ha afegit el batlle.

En recerca i captura

L’autor, que va efectuar els trets amb un fusell d’assalt, té nombrosos antecedents i està vinculat amb el tràfic d’armes. D’ençà de diumenge a la nit, quan va fugir de la Font de la Pólvora després del doble crim, continua desaparegut. De moment, els Mossos d’Esquadra només han localitzat a Mont-ras un cotxe calcinat propietat del principal sospitós del tiroteig, segons informa l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia