Successos

àsia

Evacuades més de 5.000 persones pel trencament d’un dic en un llac a la Xina

La província de Hunan s’ha vist afectada des del juny passat per intenses pluges

El trencament d’un dic al llac Dongting, el segon més gran d’aigua dolça de la Xina, ha obligat a evacuar almenys cinc mil persones a la província de Hunan i ha activat l’alerta per inundacions. L’esquerda va detectar-se divendres i va anar creixent fins als 150 metres d’amplada, segons informa el diari estatal People’s Daily. Segons el govern de la localitat de Tuanzhou, una gran quantitat d’aigua del llac s’ha filtrat ràpidament per l’esquerda de l’estructura. Les autoritats locals han mobilitzat més de dos mil efectius d’emergència i més de 160 embarcacions per evacuar les poblacions pròximes al llac davant el perill de greus inundacions.

El Dongting, el segon llac d’aigua dolça més gran de la Xina, cobreix aproximadament 50 quilòmetres quadrats, segons informa l’agència Efe. El trencament d’aquest dic es produeix després que la província de Hunan hagi registrat en les últimes setmanes les pluges més intenses de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia