Successos

El quadern negre

Tura Soler

Mort, com t’has mort?

Investigació oberta per aclarir les circumstàncies de la mort d’un britànic que es va precipitar des d’un edifici del centre de Lloret de Mar

Investigació oberta per esclarir les circumstàncies de la mort d’un home, inicialment no identificat, que dilluns al matí va aparèixer mort al carrer Santa Anna de Lloret de Mar després que es precipités des d’un edifici.

El cadàver, amb evidències d’haver-se precipitat, era estès a terra, en una punta del carrer Santa Anna, molt estret, amb la confluència del carrer Capità Conill i Sala. L’home, jove, duia una samarreta groga amb motius relacionats amb Lloret, uns pantalons curts de color negre i no duia sabates. Al costat del cadàver, en un petit escaire de la paret, s’hi va trobar una clau. Un cop donat l’avís del cadàver al carrer, es va acordonar la zona i es van mobilitzar els equips d’emergència, la policia i els Mossos, que s’han fet càrrec de la investigació. Encara que era evident que l’home havia mort d’una caiguda des d’un edifici, calia saber des d’on i si s’havia llançat voluntàriament, havia caigut accidentalment o algú l’havia fet caure. I, per començar, saber qui era la víctima. Els Mossos van preguntar a tots els hostals i hotels de la zona per comprovar que no es tractés d’algun client i també es van revisar totes les càmeres de seguretat per si es veia entrar o sortir o passar per davant l’home de la samarreta groga i els pantalons negres. A l’hostal Àncora (que allotja treballadors), situat a uns 100 metres del lloc on va ser trobat el noi mort, van comprovar immediatament que tots els seus estadants estiguessin bé. No faltava ningú. I les seves càmeres tampoc havien captat la víctima. Els Mossos van inspeccionar els entorns de l’edifici de propietat municipal que s’està rehabilitant per posar-hi el futur Smart Center. I es va acabar identificant la víctima com Carlos Miguel Azancot Anzola, un noi de 29 anys, nascut a Caracas i de nacionalitat britànica, que segons van poder comprovar els investigadors, havia viatjat fins a Lloret de Mar per trobar-se amb una noia italiana, que encara era al seu país. S’ha contactat amb la noia, que previsiblement es traslladarà a Lloret, i s’espera que aporti informació que pugui ajudar a esclarir les circumstàncies de la mort del noi. A partir de les inspeccions a l’escenari i de l’autòpsia, els Mossos no hi veuen indicis de criminalitat.

És el segon cop en menys d’un any que apareix un cadàver en circumstàncies poc clares al mig del carrer a Lloret. El 18 de desembre passat, una conductora va veure un home estirat a la confluència entre el carrer de Pau Casals i el carrer de Marina. L’home era mort i amb evidències d’haver caigut. Duia un passaport que l’identificava com Dusko Panic, ciutadà serbi de 46 anys originari de Vukovar (Croàcia). Es va tardar mesos a confirmar, per les empremtes, que era ell. El cas es va tancar com a suïcidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia