Successos

El quadern negre

Tura Soler

Roda punxada

La Guàrdia Civil troba en un paratge despoblat a Queixigar el cotxe, amb la roda rebentada, de Pedro Carlavilla, veí de Lleida de 77 anys desaparegut, però ell no apareix

Pedro Carlavilla Herrera, el veí de Lleida de 77 anys de qui no es tenen notícies des del dia 3 de juliol, quan va parlar per telèfon amb la seva filla, va rebentar la roda del cotxe i va quedar bloquejat en una paratge despoblat als afores de Queixigar, a la Ribagorça d’Osca. El cotxe de Carlavilla, un Nissan Qashqai de color negre, el va trobar la Guàrdia Civil després que va ser mobilitzada perquè els Mossos, que tenen la denúncia per la desaparició, comprovessin que les antenes situaven el telèfon de Carlavilla a la zona de Sopeira, al costat del pantà de les Escales, a cavall entre Catalunya i Aragó, a uns cent quilòmetre de Lleida.

De la inspecció del cotxe es va deduir que després de rebentar la roda en aquell paratge isolat, Carlavilla va provar d’arreglar-la i reprendre la marxa però no se’n va sortir, i sembla que hauria passat hores, potser una nit, al vehicle, que estava sense bateria. Però ni ell ni el seu telèfon, un model analògic sense internet ni wifi, eren al vehicle ni pels voltants. I no consta que fes cap trucada a emergències o al servei de grua perquè l’anessin a auxiliar. Però amb la troballa, la Guàrdia Civil i Protecció Civil van organitzar una àmplia batuda per la zona amb gossos, drons i un helicòpter, però no es va trobar cap rastre de l’home desaparegut.

Pedro Carlavilla, amb un principi d’Alzheimer però amb prou capacitat i autonomia, vivia sol a Lleida i té l’ajut d’una dona que va unes hores a casa seva per ajudar-lo en les tasques domèstiques. Va ser aquesta dona la que el dia 3 va alertar la filla, que viu a Barcelona, que feia dos dies que no el trobava a casa quan hi anava a fer la feina. El mateix dia 3 la filla va aconseguir parlar per telèfon amb el seu pare, que en un primer moment li va mencionar Tarragona però va dir que anava a muntanya, i quan la triangulació del telèfon el va situar prop de les Escales, es va començar a fer la recerca allà. Pel que va poder comprovar la filla, el diumenge 30 de juny, alguns veïns el van veure al quiosc de casa seva on solia anar habitualment. I aquell mateix dia se sap que va passar a veure un amic que viu a Lasquarri, una població situada a uns 20 quilòmetres de Queixigar, on segons les evidències va rebentar la roda i no va poder circular més. No se sap exactament amb quin moment va tenir l’incident amb el cotxe, ja que des que va ser vist pel seu amic el diumenge fins que la seva filla hi va parlar per telèfon, el dimecres, van passar tres dies.

La família, els Mossos d’Esquadra i Sosdesaparecidos, a través de les xarxes, continuen demanant ajuda ciutadana per si algú l’ha vist o té alguna pista que pugui ajudar a trobar Pedro Carlavilla Herrera, de 77 anys, que fa 1,70 m d’alçada, és de complexió grossa, és calb i té els ulls verds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia