Successos

El quadern negre

Tura Soler

On és la Noa?

Crida per intentar trobar Noa Pageo Fuentes, una noia de 17 anys que va fugir d’un centre terapèutic del Berguedà i fa quinze dies que no dona senyals de vida

crida dels pares i de SOS Desaparecidos per demanar ajuda per trobar Noa Pageo Fuentes, una noia de 17 anys que ha desaparegut. El darrer cop que se la va veure va ser el dia 1 d’agost, quan va marxar del centre terapèutic Valldaura d’Olvan, on està en tractament. La noia, que ja havia protagonitzat altres sortides del centre, va marxar-ne el passat 25 de juny, però el dia 1 d’agost es va presentar al domicili de la seva família, a Riells i Viabrea, i els pares van alertar els Mossos de Santa Coloma de Farners, que es van ocupar que la noia tornés al centre. Però aquells mateix dia va tornar a marxar. I ara, quan ja fa quinze sense que la família ni el centre en tinguin cap mena de notícia, els pares han decidit difondre la seva imatge a través dels cartells de SOS Desaparecidos i demanar ajuda ciutadana per poder-la localitzar. Els pares recorden que és una persona vulnerable, que necessita medicació, temen per la seva integritat i demanen l’auxili d’aquelles persones que saben que li donen suport i refugi en les seves sortides. Els pares expliquen que, tot i que la Noa ja va desaparèixer al juny, fins a finals de juliol havien anat tenint notícies de la Noa a través de les xarxes socials pel seguiment que en feia la seva germana gran. A través d’aquest seguiment virtual van poder localitzar-la un cop a l’estació de trens de Sant Celoni i els Mossos la van traslladar a l’hospital de Manresa, d’on ella va marxar. També van poder saber que havia quedat amb un noi perquè l’anés a buscar a un lloc de determinat a Sabadell, i en una altra ocasió van saber que era a Mataró. Però en aquests dos llocs no van ser a temps de trobar-la perquè els van dir que perquè els Mossos es mobilitzessin per anar-la a buscar primer havien de posar una denúncia.

Però des del darrer cop que va marxar del centre, el dia 1 d’agost, no li han pogut trobar cap mena de rastre virtual. No ha piulat a les xarxes, i això preocupa molt la família, que, sabent que la noia no té diners propis, pugui ser manipulada per gent amb qui es relacioni. Per això demanen que si algú l’ha vist o en sap alguna cosa, ho faci saber als Mossos o a SOS Desaparecidos.

Noa Pageo, que d’adolescent havia despuntat com a jugadora d’handbol, ara està tutelada per la Generalitat amb la conformitat dels pares, que veuen la necessitat que la noia sigui sotmesa a tractament per les addiccions que pateix. El fet que el centre terapèutic sigui un espai d’on en pot sortir lliurement propicia que la noia protagonitzi fugides, amb el risc que representen per a ella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia