Successos

meteorologia

El temporal castiga les Balears amb un desaparegut i més de 50 vols cancel·lats

Cap de setmana de plena ocupació afectat per la tempesta

La tempesta d’avui a tota la costa del Mediterrani s’ha acanissat a les Balears. Fins a tres caps de fibló han estat detectats a Mallorca, al port d’Andratx, mentre que a les Pitiüses desenes de velers han estat arrossegats tot i estar amarrats i encara se’n ha de poder fer balanç. El vent i la pluja s’han acarnissat especialment sobre les Pitiüses, on un pescador està desaparegut des del migdia, quan estava al port de Formentera i els equips de rescat no el troben ni poden acostar-se al litoral.

La tempesta ha obligat l’aeroport de Palma a cancel·lar una quarantena de vols, i en total s’han suprimir més de cinquanta vols, sumant els d’Eivissa i Menorca. Aquest cap de setmana és el de màxima afluència a les Balears d’aquest estiu. Els aeroports de les illes podrien superar les cinc mil operacions d’aterratge i enlairament, que ara es veuen dificultades pel fort vent.

Cent trenta nens que s’estaven en un campament a la badia d’alcúdia han estat traslladats al poliesportiu de la localitat en previsió que les tendes no suportessin el vent.

A Formentera, nou persones han resultat ferides al matí, dues de gravetat, després que el seu veler topés contra les roques de Cala Saona, a causa del temporal. Els nou ocupants del vaixell, tots italians, han hagut de ser rescatats pels Bombers de formentera i atesos per nombroses contusions, després que no puguessin controlar el vaixell. Fins a una quinzena de vaixells han estat arrossegats fins a les roques a Sa Sèquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia