Successos

estat francès

Detenen el sospitós de l’atac contra una sinagoga prop de Montpeller

Hi ha arrestades dues persones més

La fiscalia investiga l’incident com a terrorisme

El presumpte autor de l’atac de dissabte contra una sinagoga prop de la localitat occitana de Montpeller va ser detingut la passada mitja nit a la ciutat de Nimes, a uns cinquanta quilòmetres del lloc de l’incident.

L’arrest ha estat anunciat per la fiscalia antiterrorista francesa, que ha assumit la investigació dels fets, en un comunicat aquest diumenge a la matinada i recollit per Efe.

El sospitós va resultar ferit per trets de la policia quan va obrir foc per evitar ser detingut, segons la nota. Es tracta d’un home de 33 anys i de nacionalitat algeriana, segons precisen els mitjans locals.

Dues persones del seu entorn també han estat arrestades, mentre continuen les investigacions sobre la preparació de l’atac i de la fugida de l’autor, afegeix la fiscalia en el seu comunicat.

L’atemptat contra la sinagoga Beth Yacoov de la Mota Granda, una petita ciutat occitana situada a tocar de Montpeller, va tenir lloc dissabte a primera hora del matí. Dos vehicles estacionats prop de la sinagoga van ser incendiats, un dels quals amb una bombona de gas, la qual cosa va provocar una explosió que va ferir un policia local. L’autor de l’atac també va incendiar les dues portes d’entrada a la sinagoga, a l’interior de la qual hi havia cinc persones, entre elles el rabí, que van resultar il·leses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia