Successos

Àfrica

Almenys 129 morts en un intent de fugida d’una presó a la República Democràtica del Congo

També hi ha 59 ferits

El penal de Makala està situat a Kinshasa i és el més gran del país

Un intent de fugida a la presó més gran de la República Democràtica del Congo (RDC) la matinada de dilluns ha deixat almenys 129 morts, 59 ferits i un nombre indeterminat de recluses violades, segons ha informat el govern congolès. Vint-i-quatre dels 129 presos morts van morir per trets de les forces de seguretat, mentre que la resta va ser per asfíxia o aixafament, segons ha detallat el ministre de l’Interior, Jacquemain Shabani, en un comunicat publicat a la xara X i recollit per Efe. A més, un foc intencionat durant l’intent d’evasió va destruir les oficines, la infermeria i el magatzem de menjar del penal.

Els fets van passar cap a les dues de la matinada de dilluns quan els veïns de Selembao, a Kinshasa, van començar a sentir trets procedents del penal, situat al sud de la capital congolesa. Les autoritats van enviar ràpidament la policia i el govern va mobilitzar els serveis de defensar i seguretat per contenir la rebel·lió. Un cop es va haver avortat el motí, les autoritats van anunciar l’obertura d’una investigació.

El penal de Makala és el més gran de la República Democràtica del Congo i es troba superpoblada. Construïda per 1.500 persones, acull més de 14.000 reclusos i les dues condicions de vida en l’interior han estat objecte de crítiques en nombroses ocasions.

La presó, segons informa Efe, ja va ser escenari el 2017 d’una evasió massiva d’uns 4.500 presos durant l’assalt contra el penal protagonitzat per seguidors de la secta Bundu Dia Kongo per alliberar el seu líder, Mwana Nsemi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia