Successos

SUCCESSOS

Gairebé perimetrat l'incendi de Cabacés, que ha cremat 107 hectàrees

Dos efectius dels Bombers han resultat ferits lleus

L'incendi de Porrera ja està estabilitzat

 Els Bombers confien en poder perimetrar aviat l’incendi de Cabacés, al Priorat, que de moment ha afectat unes 107 hectàrees, de les quals s’han calcinat entre 70 i 80. Falten uns 2 quilòmetres dels 5,6 totals per poder-lo encerclar del tot, però la zona sense perimetrar ja no és la més perillosa. L’inspector Ricard Expósito, cap d’intervenció, ha explicat que l’escenari més pessimista que es temia aquest dijous a la nit no s’ha complert, i el descens del vent ha permès acotar molt el foc. D’altra banda, hi ha hagut dos bombers ferits lleus a l’ull i en una extremitat I és que el fet que la intensitat del vent hagi minvat durant la nit, ha permès que els efecius dels Bombers hagin pogut treballar-hi a la nit amb bombes d'aigua i vehicles manuals. Al matí, un total de 62 dotacions, 26 vehicles d'aigua i 191 efectius dels Bombers han continuat treballant en l'extinció de l'incendi de Cabacés. Durant la nit, havia augmentat el perímetre i s'havia prioritzat la cua i el flanc dret que era el que més preocupava per la proximitat a la serra del Montsant. L’altre incendi del Priorat, prop de Porrera, ha estat estabilitzat a mig matí de divendres. Segons ha informat el cos, a la zona hi continuen treballant dotze dotacions, totes elles terrestres, amb l'objectiu de repassar el perímetre per descartar la presència de possibles punts calents. D'acord amb les primeres estimacions dels Agents Rurals, el foc hauria afectat una quinzena d'hectàrees (14,2) de terreny forestal. Aquest dijous al vespre, la presència de fum va obligar també a confinar els veïns de Porrera durant tres hores.

El foc de Cabacés va començar aquest dijous a les 15.06 hores de la tarda. En aquell moment, els  vents de mestral i ponent van proporcionar a l'incendi un comportament complex, a contravent, i amb llançament de focus secundaris. A la nit el vent va baixar i la humitat nocturna va començar a millorar. D'altra banda, un segon foc es va declarar poc després a Porrera, a 9,5 kilòmetres del primer. Els bombers hi van treballar fortament per evitar la situació de simultaneïtat amb dos grans incendis. D'aquesta manera, es va aconseguir tenir un incendi gran, el de Cabacés, i un de més "manejable", el de Porrera. Ahir al vespre els Bombers eren menys optimistes amb el de Cabacés. Els efectius treballaven per tancar el recorregut del cap abans que arribés al punt crític de la Font de la Cavaloca i el coll de Barraques, ja que van alertar que si l'incendi sobrepassava aquest eix de confinament, el massís estaria amenaçat. Davant d'aquesta situació, es va decidir restringir l'accés al Parc Natural de la Serra del Montsant, que ha estat vigent fins a les 10 del mati de divendres. Sobre l'origen dels dos focs, els Agents Rurals treballen amb la hipòtesis que els dos focs hagin estat causats per una línia elèctrica, segons han informat els Bombers. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.