Successos

sucCessos

Un operatiu a Font de la Pólvora detecta 32 fraus elèctrics i recupera un milió de KWh

Un operatiu de Mossos d’Esquadra a la Font de la Pólvora de Girona ha fet 45 inspeccions i ha detectat 32 fraus elèctric en cinc blocs del carrer Roure, segons informa l’ACN. L’actuació, que han fet tècnics d’Endesa amb el suport de diverses unitats dels Mossos, ha permès recuperar un milió de quilowatts d’energia, el que equival al consum anual d’uns 300 habitatges.

La intervenció, una de les més importants relacionada amb el frau elèctric que s’hi fa en els últims temps, arriba l’endemà que es produís un petit incendi al carrer Pruner per un intent de punxar electricitat amb el cablejat d’una façana.

L'operatiu ha començat cap a un quart de nou del matí i s'ha allargat fins la una del migdia. A primera hora, tècnics d'Endesa acompanyats de diverses unitats dels Mossos han arribat a la Font de la Pólvora. En total, s'han fet 45 inspeccions en cinc blocs del carrer Roure i s'han detectat 32 fraus elèctrics, el que representa un 71% del total de punts controlats. Amb l'actuació s'han aconseguit recuperar un milió de quilowatts -el que es coneix com a quilowatts fantasma-, que equivaldrien al consum anual d'uns 300 habitatges. Es dona la circumstància que, precisament, aquest dijous es va produir un petit foc en un cablejat que no va afectar cap habitatge en un nou intent de punxar la xarxa. 

Fa dos anys, la companyia elèctrica va invertir 130.000 euros per reforçar la xarxa en aquest barri, ampliar-ne la capacitat i sumar-hi un segon centre de transformació. Fins aleshores, en aquest barri s'hi havien sumat fins a 2.000 talls de llum per sobrecàrregues en tres anys. L'objectiu de l'actuació era la de garantir la qualitat del subministrament al 54% dels usuaris del barri que Endesa calculava que tenien els comptador i estaven regularitzats.

Dos anys després, des d'Endesa admeten que les línies que s'havien reforçat ja tornen a estar tensionades per l'elevat volum del frau elèctric que hi ha al barri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia