Successos

El quadern negre

Tura Soler

La dona penjada

Apareix penjada en un estenedor d’un terrat de Roses una dona que havia desaparegut a Besiers i havia passat missatges dient que estava segrestada

El 9 de juliol una veïna va descobrir el cos d’una dona penjat a l’estenedor d’un terrat d’un edifici ocupat del carrer Cristòfol Colom de Roses. Era Julie Duée, de 33 anys, mare de quatre fills d’1, 3, 7 i 15 anys, que constava com a desapareguda a Besiers des de la nit del divendres 5 de juliol. Aquell dia era a casa seva, a Besiers, amb els fills i el pare d’un dels nens, excompany de la Julie que havia anat a veure el seu fill. Miraven un partit de futbol. Julie va dir als nens que ella sortia a fer una cervesa i que tornaria al cap d’unes dues hores. Però no va tornar. Segons publica France Bleu, que ha tingut accés als missatges, a les 4.47 de la matinada del dissabte 6 de juliol, Julie va enviar un missatge a la seva germana Maeva dient-li que l’havien agafat fora de casa seva i que ara estava segrestada, tancada en una habitació des d’on sentia el mar i que havia sentit que deien que era a Roses. El seu darrer company, Yoann (un home condemnat per violació en grup i altres delictes), també va assegurar que havia rebut una trucada de Julie un xic abans de la una de la matinada i que li deia que l’havien segrestat, que l’havien deixat abandonada en un pàrquing i que no sabia on era.

La policia de Besiers es va posar a investigar el cas de Julie Duée, amb problemes de toxicomania i mentals, com una desaparició inquietant. Però el dia 9, el mateix dia que es va trobar la dona penjada a Roses, la investigació va fer un gir, perquè es va presentar una parella a la policia de Besiers dient que havien vist a les xarxes socials la crida per trobar Julie i van explicar que ells, que viuen al mateix carrer d’ella, però no es coneixien, dissabte al vespre se l’havien trobada i els havia demanat si podia anar amb ells a Roses, a dues hores en cotxe de Besiers. La van dur a Roses, però allà, segons van explicar, ella se’n va anar amb una altra gent que va conèixer al carrer. La policia francesa ja va donar veracitat a la versió que Julie va anar voluntàriament a Roses, i quan, en trobar el cadàver, els Mossos van iniciar la seva investigació també van trobar proves que la dona circulava lliurament per Roses. Es va comprovar, pels moviments de la seva targeta, que havia anat a comprar a un supermercat i el dependent va identificar-la i va explicar que anava acompanyada d’un home, i que es movia amb llibertat. La policia científica i el forense no van detectar signes de criminalitat quan van fer l’aixecament del cadàver i la inspecció de l’escenari i la tesi que comparteixen Mossos i la policia de Besiers, després d’interrogar l’acompanyant de Roses i el seu company, és la del suïcidi. Una tesi que la família de la noia, que ha fet declaracions a France Bleu, es resisteixen creure. Asseguren que no tenia tendències suïcides, que es desvivia pels seus fills, i troben que és incongruent que anés a llevar-se la vida travessant la frontera i fent 170 km, i que no hi hagués anat amb el seu cotxe. Però altres casos hi ha hagut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia