Successos

canvi climàtic

Almenys quatre morts a Romania pel temporal que assota el centre d’Europa

La tempesta colpeja també Àustria, la República Txeca i Polònia

El temporal de pluges que colpeja el centre d’Europa ha deixat almenys quatre morts a l’est de Romania. Les víctimes van ser arrossegades pels aiguats provocats per les intenses precipitacions. Davant les greus inundacions, que han submergit desenes d’habitatges en diferents regions del país, el govern romanès ha declarat l’estat d’emergència a les zones afectades-. El temporal ha posat també en alerta Àustria, la República Txeca, Eslovàquia, Hongria, Polònia, Hongria i el sud d’Alemanya davant la previsió de més pluja i una crescuda del nivell de l’aigua dels rius.

Les autoritats poloneses, segons informa Efe, han ordenat aquest dissabte l’evacuació de diverses localitats al sud-oest del país a causa de les fortes precipitacions i les primeres inundacions pel desbordament de rius.

Les pluges torrencials que des de divendres cauen a Àustria també han forçat l’evacuació de les localitats pròximes als rius, mentre que altres regions del país s’han quedat sense subministrament d’electricitat a causa del temporal i, a la capital, Viena, la crescuda del riu Danubi ha obligat a activar mesures d’emergència.

El temporal manté en màxima alerta a les autoritats austríaques, amb vents de fins a 90 quilòmetres per hora aquest dissabte a l’estat federat de Burgenland, que limita al nord amb Bratislava, la capital d’Eslovàquia, i a les zones de muntanya del país alpí, segons el servei meteorològic austríac.

La veïna Alemanya també està en alerta per les pluges. Especialment a la ciutat de Dresden, la capital de Saxònia, on dilluns es van enfonsar part del pont de Carola sobre el riu Elba. Una empresa privada, amb el suport de l’exèrcit treballa sense descansar en la retirada de la runa perquè no provoqui una crescuda encara més gran de les aigües del riu. El nivell de les aigües de l’Elba podria arribar a pujar fins a sis o set metres, davant un nivell normal de dos.

El nivell d’alerta 1, el primer, s’assolirà a Dresden previsiblement aquest diumenge i el nivell 3 dimecres o dijous que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia