El quadern negre
Tura Soler
Coneixeu aquesta noia?
Editen cartells amb imatges de com havia de ser amb vida la noia trobada penjada en un galliner de Sant Julià de Ramis per demanar col·laboració per identificar-la
Intent a quatre bandes per intentar posar nom a la noia que el 4 d’agost del 2018 va ser trobada morta penjada en un galliner d’un mas de Sant Julià de Ramis. L’Associació Victims Abroad ha editat un cartell que ha difós a nivell mundial amb imatges de la noia i de la roba que portava el dia que va ser trobada per demanar ajuda ciutadana per intentar identificar-la. Al cartell hi ha dues imatges del rostre de la noia que són una recreació realitzada pel criminòleg Adan Arboledas, investigador del cas, de com havia de ser la noia amb vida. El cartell inclou també la representació de com podia ser la cara de la noia amb vida creada per la policia científica dels Mossos per enviar-la al programa Identify Me d’Interpol, que té com a missió identificar víctimes de violència a escala internacional i que ja ha tingut algun èxit. El cartell també reprodueix detalls de la camisa de ratlles blaves de la marca Fairly i dels pantalons texans negres de Bershka de la talla 36 que duia la noia quan la van trobar penjada. I també s’hi reprodueix el tatuatge d’una paraula en hebreu que la noia duia al braç esquerre: hatslacha o hatzlajá, que significa “èxit”. El criminòleg Adan Arboledas ha aprofundit en l’estudi de la paraula i ha descobert que a Bolívia hi ha el costum de fer servir la paraula èxit de manera afectuosa quan la gent s’acomiada, amb un sentit de desitjar sort o bons auguris. Per això ha plantejat la possibilitat que la noia sigui originària de Bolívia i proposa incidir a fer una crida específica en aquest país.
La misteriosa noia penjada al galliner tenia els cabells rossos tenyits i ondulats, amb mitja cabellera, no duia maquillatge i no portava cap document ni cap joia ni objecte que servís per identificar-la. En una butxaca hi duia bitllets i monedes, que no arribaven als 20 euros.