Successos

Rússia

Detenen per un doble assassinat el cofundador de Wildberries, l’‘Amazon’ rus

L’arrest de Vladislav Bakalchuk es produeix després del tiroteig que es va produir ahir a prop de la seu del gegant del comerç electrònic

Segons la companyia, l’empresari hauria intentat irrompre a la seu amb homes armats

El cofundador del gegant del comerç electrònic rus Wildberris, Vladislav Bakalchuk, ha estat detingut aquest dijous al matí pel tiroteig que es va produir ahir a la seu de l’empresa, considerada l’Amazon rus.

Segons ha explicat el seu equip jurídic, Bakalchuk està investigat per dos càrrecs d’assassinat, un d’intent d’assassinat, atemptat contra un agent de l’ordre i d’abús de poder. L’empresari ha estat detingut per un termini de 48 hores.

La detenció es produeix després dues persones morissin ahir en un intercanvi de trets a prop de l’oficina de Wildberries al centre de negocis Romanov Dvor, al centre de Moscou. Segons l’oficina de premsa de la companyia, Vladislav Bakalchuk va intentar irrompre a la seu amb homes armats i es va produir un tiroteig en el que van perdre la vida dues persones i vuit més va resultar ferides. Una trentena de persones van ser detingudes arran de l’incident.

Bakalchuk, que controla l’1% de les accions de la companyia, ha al·legat que volia entrar a les oficines per assistir a una reunió. La fundadora i directora executiva de la companyia, Tatiana Bakalchuk, ha desmentit aquesta versió i ha acusat el seu marit de perpetrar “un atac armat” per aconseguir la “presa violenta” de les oficines.

L’empresària ha anunciat recentment que ella i l’equip directiu de la companyia havien pres la decisió de fusionar-se amb el grup Russ, líder en el sector de la publicitat exterior, per ampliar l’empresa. L’operació té el vistiplau del govern rus, però ha estat rebutjada pel seu marit, del qual s’està divorciant. La directiva, però, assegura que la seva exparella no participa en la direcció de l’empresa.

La disputa dels Bakalchuk ha pujat de to amb la inesperada intervenció del president de la república de Txetxènia, Ramzan Kadírov, que s’ha posat del costat de Vladislav i ha dit que farà “tot el possible” per reconciliar la família. Segons mitjans independents russos, en el tiroteig hi haurien participat diversos txetxens del costat de Vladislav Bakalchuk.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia