Successos

Sis detinguts per haver matat i enterrat en calç un home el 2023

Un deute de 70.000 € va motivar el crim dels narcotraficants, segons la hipòtesi dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones relacionades amb la mort violenta d’un home de 29 anys que va ser enterrat en una fossa amb calç a les Planes l’any 2023.La hipòtesi policial assenyala que l’origen del crim perpetrat per uns narcotraficants va ser un deute de 70.000 euros.

Segons els Mossos, el 9 de maig de 2023 tres membres del grup van proposar a la víctima una trobada a Aiguafreda per parlar d’una acció per obtenir beneficis suficients per saldar el seu deute. En el moment de la reunió s’haurien produït desavinences que van acabar en una agressió que va matar a l’home, de 29 anys. Tres dels detinguts van traslladar el cadàver a Terrassa, on es van trobar amb un quart, i finalment es va enterrar la víctima a les Planes.

El 10 de maig de 2023 familiars de la víctima van denunciar la seva desaparició a la comissaria de Granollers. Les restes òssies del jove es van trobar, fortuïtament, a una zona boscosa de les Planes el 13 d’agost, on els assassins l’havien introduït en una fossa amb calç. Els estudis d’ADN van concloure que es tractava de la víctima desapareguda un any abans.

Els Mossos han donat avui detalls de l’operació policial de dimarts passat. Uns 75 agents van participar en el dispositiu per detenir els tres principals investigats a Aiguafreda, Sant Celoni i les Planes, i també van fer dues detencions més. En els registres als domicilis dels detinguts es van trobar armes de foc, munició, armes blanques, un inhibidor de freqüències i una armilla antibales de la Policia Nacional. A més, en dos dels casos es van trobar dues plantacions de marihuana amb 200 plantes cadascuna. Al domicili de les Planes, el més proper al lloc on es va trobar el cadàver, també es van intervenir sacs de calç.

Dimecres van efectuar la sisena detenció en una presó, ja que un dels investigats compleix condemna per altres fets violents. Els sis detinguts, d’entre 41 i 46 anys, acumulen 43 antecedents policials, la gran majoria per delictes violents, homicidi i delictes contra la salut pública. Es tractaria de presumptes membres d’una banda dedicada al tràfic de drogues que assaltava violentament a altres narcotraficants. Alguns d’ells haurien conegut el mort a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia