Successos

Vinculen els acusats del crim de la infermera amb el mòbil usat per fixar la cita

La telefonia i les imatges de càmeres relacionen els processats amb tasques de vigilància prèvies a l’assalt mortal

La investigació vincula els acusats del crim de la infermera de Girona amb el número de telèfon utilitzat “exclusivament” per acordar una cita “falsa” a la consulta de podologia de la víctima i que, segons els Mossos, va servir perquè la dona obrís la porta als assaltants el 25 de setembre del 2020. Segons informa l’ACN, és una targeta comprada a un locutori de Pineda de Mar que els processats haurien activat dies després.

D’acord amb el que han dit els investigadors, aquest número “només” es va comunicar amb la víctima i era el telèfon que constava a l’agenda de la dona al costat del nom ’Carles Riera’, el pacient fals amb visita a última hora el dia dels fets. La telefonia i les imatges de càmeres relacionen els processats amb tasques de vigilància prèvies a l’assalt.

Els investigadors dels Mossos d’Esquadra conclouen que els processats van comprar “expressament” una targeta de telefonia que no es pogués rastrejar per acordar la cita a la consulta de podologia de la víctima i assegurar-se així que la dona obrís la porta als assaltants sense sospitar. De fet, la SIM provenia d’un locutori i constava comprada a nom d’una dona que no té res a veure amb el cas. També han explicat avui davant el jurat popular a la secció quarta de l’Audiència de Girona, que després d’aconseguir la targeta, els processats van comprar un telèfon, van fer la recàrrega a un locutori de Banyoles i van acordar la cita falsa.

Els Mossos, analitzant la geolocalització dels telèfons dels acusats, relacionen aquest número de telèfon amb tots els processats en diferents moments de la investigació. A més, també han explicat que des d’aquest número “només” es van fer trucades a la víctima i no es va utilitzar per a res més. La investigació apunta que, per guanyar-se la confiança de la víctima, l’acusada que aleshores era la seva companya de feina al servei de diàlisi de la Clínica Girona li va enviar un WhatsApp el 19 d’agost dient-li que li facilitava el seu número de telèfon a una persona que estava interessada a anar a la consulta de podologia.

També hi ha una fotografia de l’entrada a casa de la víctima que un processat va enviar a un altre el dia 22 de setembre. Segons la telefonia, el matrimoni era en el mateix àmbit de cobertura de la ciutat de Girona en el moment que es va enviar aquesta imatge.

Dos dels processats accepten parcialment els fets als escrits de defensa. Un reconeix que va conduir el cotxe i va esperar els assaltants per fugir després de perpetrar el robatori. L’altre diu que va entrar al domicili, situat a la carretera Barcelona de Girona, acompanyat del tercer home acusat, però que l’assalt va sortir malament perquè la víctima va oposar resistència. Aquest tercer home, però, se’n desvincula del tot i diu que ni tan sols era a la ciutat. Segons han exposat els investigadors a la sala de vistes, tant les càmeres dels peatges com les de comerços propers a casa de la dona, així com indumentària requisada a casa dels processats durant els escorcolls el dia que els van detenir, situen aquest processat a la ciutat. De fet, el rastreig de les càmeres de videovigilància els porta a determinar que van estar rondant al voltant de l’edifici fins a esperar “el moment oportú” per entrar. En dues ocasions prèvies van desistir, segons han dit els investigadors; primer perquè hi havia un testimoni a la zona i segon perquè va passar un cotxe de la Policia Municipal logotipat.

D’acord amb les càmeres de la zona, la investigació situa el crim cap a dos quarts de set de la tarda del 25 de setembre del 2020. L’anàlisi de càmeres i de la telefonia ha permès als investigadors traçar els recorreguts que van fer els processats conjuntament, tant per arribar a Girona com per fugir després de cometre presumptament l’assalt mortal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia