Successos

Els forenses conclouen que la infermera de Girona va morir estrangulada

Els perits situen com a hipòtesi més probable que primer rebés un cop “molt fort” a la cara

Els forenses conclouen que la infermera assassinada durant un assalt a casa seva a Girona el 25 de setembre del 2020 va morir estrangulada i no va tenir cap possibilitat efectiva de defensa, segons informa l’ACN. Els perits han declarat avui a la tarda davant del jurat popular, posant fi a les pericials. Els forenses han detallat les lesions externes i internes que van localitzar a la víctima quan li van fer l’autòpsia. Segons han explicat, la dona va patir ferides “greus” a la zona de la cara, al crani i al coll, a més d’un impacte important al tòrax. De fet, tenia els ossos del nas i diverses costelles trencades. Els forenses han assenyalat que l’agressor o agressors -per les lesions no poden determinar el nombre d’atacants- la van colpejar amb “molta força” i han comparat algunes de les fractures amb les habituals en accidents de cotxe.

La infermera, segons han exposat, no va poder repel·lir l’atac i no tenia lesions de defensa, tot i que algunes ferides evidencien que va lluitar per la seva vida i va oposar resistència. El resultat de l’autòpsia situa com a causa de la mort les lesions del coll, que revelen que la van estrangular fracturant-li l’os hioide i el cartílag tiroide. Els forenses indiquen que totes les lesions tenen signes de vitalitat, cosa que evidencia que era viva quan les va rebre. Per això, sostenen que la hipòtesi més probable és que l’atac fos tal com descriuen el fiscal Víctor Pillado i l’advocat de l’acusació particular, Carles Monguilod, a l’escrit d’acusació. Segons els perits, la seqüència lògica és que primer li clavessin un cop fort a la cara que la llancés contra terra. Un cop allà, li haurien tapat la boca amb força sufocant-la i causant-li lesions al llavi. Després, la van immobilitzar lligant-li les mans i les cames amb cinta americana, mocadors i diversos objectes que van trobar per la casa i, finalment, la van escanyar.

Els perits descarten com a possible el relat de fets que fa l’advocada d’un dels dos suposats autors materials del crim, que assegura a l’escrit de conclusions provisionals que la dona va caure durant un forcejament i es va clavar el cop de la cara contra terra. Els forenses creuen que aquesta versió no casa amb les lesions de la dona.

Al banc dels acusats s’hi asseuen quatre processats. Dos d’ells, els suposats autors materials, afronten 31 anys de presó cadascun per assassinat, robatori amb violència i detenció il·legal. Els altres dos acusats són un matrimoni que, segons la investigació, van ser els “autors intel·lectuals” del robatori. Ella era companya de feina de la infermera i l’acusació sosté que va facilitar informació als assaltants. Afronten 10 anys i 10 mesos de presó per robatori i detenció il·legal. L’Audiència va concloure que no se’ls podia acusar d’assassinat perquè cap dels dos “va ser present” al pis. Dimecres al matí serà el torn dels testimonis dels quatre acusats, que a petició de les defenses declaren al final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia