Successos

Dinamarca

Esclaten dues granades a prop de l’ambaixada d’Israel a Copenhaguen

La policia danesa ha detingut tres joves suecs en relació amb les explosions

Les autoritats sueques confirmen que ahir es va produir un tiroteig contra la legació israeliana a Estocolm

Aquest dimecres a la matinada s’han produït dues explosions a prop de l’ambaixada israeliana a Copenhaguen, poques hores després que un es disparessin trets contra la legació diplomàtica d’Israel a Estocolm.

La policia ha informat de la detenció de tres joves suecs en relació amb les explosions a la capital de Dinamarca. Segons mitjans escandinaus, una banda criminal sueca estaria implicada en els dos incidents.

Els fets han passat cap a les tres de la matinada al barri de Hellerup, al nort de Copenhaguen, on també hi ha les ambaixades d’altres països com Romania, Tailàndia, l’Iran i Turquia. Les restes trobades al lloc apunten a què les explosions haurien estat provocades pel llançament de granades de mà, segons ha explicat l’inspector de la policia de Copenhaguen, Jens Jespersen.

El comandament ha detallat que les explosions s’han produït a uns cent metres de l’ambaixada israeliana, però encara no està clar si aquest era l’objectiu de les granades. Jespersen ha dit que un altre edifici de la zona ha patit danys, però que no té relació amb la missió diplomàtica. El policia ha apuntat que actualment el cas no s’investiga com un acte de terrorisme sinó com una violació de la legislació sobre armes.

El portaveu no ha volgut especular sobre si els detinguts estan relacionats amb bandes criminals. La policia tampoc té cap indici que l’incident de la capital danesa estigui connectat amb el tiroteig d’ahir a la nit a Estocolm, però sí que ha reconegut que això “s’està investigant”.

La policia sueca ha informat avui que l’ambaixada d’Israel a Suècia va rebre un tret i que cap persona va resultar ferida en l’incident. El cas també s’investiga com “un delicte greu amb armes”. De moment, no s’han produït detencions.

Segons el mitjà suec SVT, en els incidents de Copenhaguen i Estocolm hi està implicada la banda criminal sueca Foxtrot, que hauria actuat per encàrrec de l’Iran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.