Successos

judicial

Investiguen el cap d’estudis d’una escola per delictes sexuals comesos durant almenys deu anys

El jutjat d’instrucció 4 de Granollers investiga el cap d’estudis de l’escola Sant Lluís de La Garriga per presumptes delictes sexuals. Els Mossos d’Esquadra van rebre el passat mes d’agost vuit denúncies de nois, exalumnes del centre. Expliquen que el docent s’havia guanyat la seva confiança i que, un cop acabada la secundària i quan la majoria d’alumnes tenien els 16 anys que és l’edat mínima per al consentiment de les relacions sexuals, els seguia contactant per Whatsapp o xarxes socials per demanar-los fotografies amb contingut sexual.

Segons ha explicat a l’ACN l’advocada de quatre de les víctimes, Paula Callejas, el professor “ho disfressava tot en una mena de joc d’homenots”. En algun cas, segons relata la lletrada, el comportament del cap d’estudis va anar més enllà del simple intercanvi de fotografies i s’haurien produït alguns “tocaments” durant cites fora de l’escola. Callejas explica que els nois “ho tenien totalment naturalitzat i no s’havien donat de la gravetat dels fets”.

Tot i que els fets surten a al llum per la denúncia d’alumnes de 4t d’ESO del darrer curs escolar, hi ha víctimes de fa almenys una dècada, ja que un dels denunciants té actualment 24 anys. “Tot i que alguns nois veien que no estava bé no volien trair algú que els havia fet sentir especials i s’hi deixaven portar”, relata l’advocada.

L’home ja va ser detingut a l’agost i posat a disposició judicial. Actualment pesa sobre ell una mesura cautelar que li prohibeix apropar-se a les víctimes, així com al centre educatiu. L’escola també el va apartar de les seves funcions en conèixer els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia