Successos

Tres detinguts per intentar empadronar-se amb contractes de lloguer falsificats

La Policia Local de Santa Cristina d’Aro ha detingut tres homes per intentar empadronar-se al municipi amb contractes de lloguer falsificats. Els arrestos es van fer aquest 3 d’octubre passat amb la col·laboració dels agents de la Policia Nacional de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols. Els tres individus van intentar empadronar-se en un habitatge del municipi amb documentació falsa. Segons informa la Policia Local, a dos dels detinguts se’ls acusa de falsificació documental, per aportar un contracte fraudulent, i al tercer d’un delicte contra els drets dels estrangers (en aquest cas, per afavorir la immigració il·legal).

Segons explica l’Ajuntament de Santa Cristina, l’operatiu que va permetre detenir els tres individus es va desencadenar arran que l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) detectés irregularitats a la documentació que van presentar per empadronar-se. “Quan es va revisar el contracte de lloguer, les autoritats municipals van sospitar que es podria tractar d’un document falsificat, cosa que va comportar la intervenció policial”, precisa el consistori.

Després de comprovar que el contracte era fraudulent, la Policia Local va detenir els sospitosos. A dos d’ells se’ls acusa de falsificació documental; i al tercer, d’un delicte contra els drets dels estrangers. L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro referma “la importància de la col·laboració ciutadana a l’hora d’evitar situacions d’ocupació il·legal d’habitatges”. “La vigilància per part del veïnat i la comunicació immediata de qualsevol activitat sospitosa a la Policia Local són fonamentals per mantenir la seguretat i evitar que aquestes pràctiques fraudulentes proliferin”, subratlla el consistori baix-empordanès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia