Successos

Àfrica

Almenys 105 morts a Nigèria per l’explosió d’un camió de combustible

Aquest tipus d’accidents que impliquen camions cisterna que transporten combustible són relativament freqüents al país

El nombre de morts per l’explosió d’un camió cisterna que transportava combustible durant la nit del dimarts al dimecres en el nord de Nigèria, en l’estat de Jigawa, seria d’almenys 105, segons va informar la Policia. “En aquest moment, el nombre de víctimes mortals és d’unes 105 i el nombre de ferits és de 55”, ha declarat aquest dimecres a mitjans locals el portaveu de la Policia de Jigawa, Lawal Shisu Adams.

Segons ha detallat Adams en un comunicat difós anteriorment, l’accident es va produir quan el camió viatjava des de la ciutat de Port Harcourt, en l’estat meridional de Rivers, cap a la localitat de Nguru, en l’estat de Yobe (nord).

Quan el camió “va arribar al poble de Majiya, en la localitat de Taura (en Jigawa) cap a les 00.30 (23.30 GMT), el conductor va perdre el control”, la qual cosa va fer bolcar el vehicle, ha explicat el portaveu. “El contingut del camió cisterna va inundar les clavegueres i els desguassos del poble. Els habitants del poble van començar a buscar la gasolina, però llavors el combustible es va incendiar”, ha declarat Adams.

En vídeos publicats en xarxes socials pot veure’s un foc enorme i una columna de fum negre provocats per l’explosió en una zona on hi ha edificis i vegetació.

Moltes de les víctimes es van cremar fins a quedar irrecognoscibles i alguns van ser coberts amb branques d’arbres per a protegir-los dels espectadors que es van acostar al lloc del sinistre.

Aquest tipus d’accidents que impliquen camions cisterna que transporten combustible ocorren amb relativa freqüència a Nigèria, una de les grans potències petrolieres d’Àfrica.

El passat 8 de setembre, un accident en una important carretera de l’estat de Níger, en el centre nord del país, va provocar l’explosió d’un altre camió de combustible i va causar la mort d’almenys 59 persones.

En un altre cas semblant, l’abril de 2023, almenys deu persones van morir en l’estat de Plateau (centre) per una altra explosió d’aquest tipus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia