Successos

SUCESSOS

Els Mossos desmantellen dues plantacions de marihuana en pisos del barri de la Mariola

Els agents hi han localitzat més de 2.000 plantes i han detingut quatre persones

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat entre dimarts passat i aquest dijous dues plantacions de marihuana en un edifici del barri de la Mariola de Lleida, concretament al carrer Vitòria. Segons informa ACN, la policia ha localitzat unes 2.000 plantes entre els dos habitatges, que tenien la llum punxada. La policia ha detingut quatre persones d’entre 31 i 41 anys pels fets. Se’ls acusa de delictes contra la salut pública, i a un d’ells també de violació de domicili.

En concret, els Mossos van rebre a primera hora de la matinada de dimarts passat l’avís d’una suposada baralla. En arribar al lloc, els agents van poder esclarir que, en un pis amb habitacions llogades, una persona relacionada amb el propietari hauria agredit un dels llogaters i hauria entrat a la seva habitació en contra de la seva voluntat.

Mentre els agents es trobaven al pis van notar una forta olor de marihuana que provenia d’una de les habitacions. L’estança estava tancada amb un cadenat, però la porta no ajustava i es veien desenes de plantes, amb focus de llum i també se sentia el soroll de ventiladors.

La policia va determinar que la persona que regularment cuidava la plantació era la mateixa persona que havia causat l’aldarull. Davant les evidències, van detenir-lo per violació de domicili i delicte contra la salut pública. També van precintar l’habitació a l’espera de l’autorització judicial corresponent.

Aquest dimecres, els Mossos van escorcollar l’habitació i van intervenir 65 plantes de marihuana, d’un metre d’alçada aproximadament, així com la infraestructura necessària per al seu cultiu, una bàscula i material divers per a la seva venda i distribució. Així mateix, van comprovar que el pis tenia la instal·lació elèctrica connectada fraudulentament.

Hores després de finalitzar aquest dispositiu, al voltant del migdia, una patrulla va enxampar un grup de persones carregant bosses plenes de marihuana en una furgoneta estacionada davant el mateix edifici. Els agents van poder retenir un dels homes, però altres dos homes i una dona van córrer a tancar-se en un dels pisos.

Quan els mossos hi van irrompre, van comprovar que l’habitatge tenia totes les estances habilitades pel cultiu de marihuana i les persones havien escapat per la façana entrant en un pis de la planta superior. Finalment, davant la pressió policial van sortir al replà i van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Aquest dijous s’ha fet l’entrada i perquisició en aquest pis. A dins s’han localitzat prop de 2.000 plantes de marihuana amb tota una completa instal·lació de làmpades, transformadors, ventiladors, extractors i filtres. Les plantes es troben en diferents estats de creixement i algunes d’elles en procés d’assecament. En aquest cas la llum també estava punxada. Pel que fa a la furgoneta, es van trobar 21 bosses amb un centenar de plantes d’uns seixanta centímetres d’alçada.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts, tres d’ells amb antecedents, passaran pròximament a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia