Successos

crisi migratòria

Un nadó mor ofegat en un nou naufragi en el canal de la Mànega

L’embarcació en la qual anava va bolcar davant la costa de Wissant, al nord de l’Estat francès

Un nadó ha mort ofegat després de l’enfonsament d’una embarcació en aigües del canal de la Mànega dijous al vespre, segons han informat aquest divendres les autoritats. Segons les mateixes fonts, el vaixell sobrecarregat va començar a naufragar davant la costa de Wissant, al nord de l’Estat francès. Els equips de rescat alertats de la situació van poder salvar 65 persones, incloses les caigudes a l’aigua. Durant l’operació de rescat van trobar el nadó inconscient, el qual no va poder ser reanimat.

Amb ell ja són, almenys, les 52 persones que han mort aquest any intentant arribar al Regne Unit pel canal de la Mànega. Es tracta de la xifra més alta des del 2018, quan va créixer el nombre de petites embarcacions utilitzades pels migrants per intentar arribar a Anglaterra. Entre aquestes víctimes hi ha menors. El 3 de setembre passat, la meitat dels dotze morts en el pitjor naufragi de l’any eren menors d’edat, i el 5 d’octubre, un nen de dos anys morir aixafat en un vaixell que transportava gairebé noranta persones i el seu motor es va avariar. Les condicions per travessar el canal de la Mànega, “una de les zones més transitades del món” segons la prefectura marítima, són particularment perilloses, en vaixells sobrecarregats, a bord dels quals pocs passatgers porten armilles salvavides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia