Successos

successos

Demanen més de 2 anys de presó per als acusats de la mort de l’os Cachou el 2020

L’exconseller del govern d’Aran i al tècnic de Medi Ambient estan acusats de delictes contra la fauna i revelació de secrets

Els dos acusats de matar l’os Cachou a la Vall d’Aran el 2020 s’enfronten a peticions de presó superiors als 2 anys. La Fiscalia demana una pena de 2 anys i 4 mesos a l’exconseller del Conselh Generau d’Aran, José Antonio Boya, i de 2 anys i 3 mesos per al tècnic de Medi Ambient de l’administració aranesa. Estan acusats de dos delictes contra la fauna i el tècnic, a més, d’un delicte de revelació de secrets, segons l’ACN. Cachou va ser trobat sense vida el 9 d’abril de 2020 i, segons l’autòpsia, va morir enverinat amb etilenglicol, una substància present al líquid anticongelant dels vehicles.

Encara , però, no hi ha data assenyalada per al judici. En aquest sentit, l’advocat Enric Rubio, que porta la defensa del tècnic de Medi Ambient, ha explicat que estan pendents de la resolució del recurs contra la causa que van presentar a l’Audiència de Lleida, en considerar que “sempre” han sostingut que “no hi ha prou indicis”. D’altra banda, la Fiscalia i l’acusació consideren que els dos homes van col·laborar per enverinar el plantígrad, que va aparèixer mort al bosc de Soberpera de Les. En el cas del tècnic l’acusen de facilitar la localització de l’animal, mentre que en el cas de l’exconseller de ser l’autor de l’enverinament. A banda de la pena de presó, se sol·licita també la inhabilitació temporal perquè els acusats puguin exercir un càrrec públic o bé activitats relacionades amb la ramaderia, la caça i la pesca. També se’ls demana indemnitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia