Successos

El quadern negre

Tura Soler

Qui és la morta de l’hotel?

Petició d’ajuda a través de la Interpol per posar nom a la noia assassinada a l’habitació 107 de l’hotel Vila de Premià, de Premià de Mar, fa 25 anys

El programa Identify me de la Interpol, que busca identificar cadàvers de dones víctimes de morts violentes, ha inclòs la noia que va ser escanyada en una habitació de l’hotel Vila de Premià el 27 de gener del 1999. Un cas que precisament va protagonitzar la ponència de la periodista d’aquest diari Ure Comas dins de la programació del festival Premià del Mal, celebrat el primer cap de setmana d’octubre. La noia assassinada no s’ha pogut identificar en 25 anys i tampoc va ser possible posar nom al sospitós, l’home que es va allotjar amb ella a l’hotel, tot i que la Guàrdia Civil tenia la seva imatge captada per una càmera.

La parella, que parlaven francès però es va pensar que podien ser de Suïssa, va arribar a l’hotel Vila de Premià, a peu de carretera N-2 i es van allotjar a l’habitació 107 sense que a recepció els agafessin les dades personals, ja que van dir que s’havien deixat la documentació al cotxe. Un cop instal·lats van sortir a sopar i després van tornar a l’hotel. Cap a les 3 de matinada, l’home, que va pagar l’estada per avançat i en efectiu, va marxar i es va endur tot l’equipatge, i va dir a la persona que hi havia a la recepció que cap a les 10 despertés la seva companya, que s’havia quedat dormint. Al matí, un empleat de l’hotel, seguint les instruccions, va anar a picar a la porta de l’habitació 107, però ningú va respondre. Finalment van entrar-hi amb la clau i es van trobar la noia, completament nua, dins de la banyera plena d’aigua i amb unes marques al coll que apuntaven que havia estat estrangulada. La Guàrdia Civil va seguir els passos que havia fet la parella aquell vespre, va trobar el restaurant on van sopar i va aconseguir una imatge del sospitós captada per la càmera de l’hotel Ciutat de Mataró, on va anar a fer canvi de divises. Però ni la difusió de la imatge de la víctima, una noia d’entre 23 i 25 anys amb els ulls blaus, ni la del sospitós, un home també jove amb els cabells foscos, va ser útil. Cinc mesos després del crim es va trobar al mar, a la costa de Premià, un cadàver amb el rostre desfigurat, i inicialment es va plantejar la possibilitat que aquella mort tingués relació amb el crim de l’hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia