Successos

El quadern negre

Tura Soler

Mal vol de Ferrariman

El polèmic empresari i influenciador andorrà Xavier Caballol, hospitalitzat a Girona després d’estavellar-se amb una avioneta al costat de l’aeròdrom de Viladamat

Xavier Caballol Lasso, de 49 anys, un polèmic empresari i pretès influenciador andorrà, buscat per la justícia del seu país, està ingressat en estat greu a l’hospital Josep Trueta de Girona després que dissabte a la tarda s’estavellés amb l’avioneta que pilotava a poca distància de l’aeròdrom de Viladamat. En l’accident també va resultar ferida la seva companya, una noia de 26 anys anomenada Alba, que també viatjava en l’avioneta accidentada. Caballol, conegut com a Ferrariman per la seva afició als Ferrari i altres vehicles d’alta gamma, amb els quals acostumava a fer virolles i temeritats per les vies andorranes, va abandonar Andorra i es va establir a Catalunya precisament per evitar l’acció de la justícia, ja que era reclamat per diverses causes judicials, entre les quals per conducció temerària.

L’accident va passar un xic abans de les set de la tarda i els bombers van haver d’extreure la parella de dins l’aparell, ja que hi havia quedat atrapada. Un cop alliberada d’entre la ferralla, atesa la gravetat de les ferides, va ser traslladada pel SEM fins a l’hospital Josep Trueta, on va quedar ingressada.

Segons explica el diari digital Altaveu, un cop establert a Catalunya fugint de la justícia andorrana, Caballol, ja prou conegut per les seves gestes a cavall dels Ferrari, va optar per entrar al món de l’aviació. Es va treure el carnet de pilot i va adquirir de segona mà un aparell Tecnam P92 Echo, que és el que pilotava en el moment de l’accident i amb el qual s’havia retratat i havia penjat fotos a les xarxes socials. Un aparell que té la seva base a Pals, tot i que Ferrariman sol operar des de l’aeròdrom de Viladamat. Dissabte, seguint el relat d’Altaveu, Caballol i la seva parella van volar fins a la Cerdanya per anar a passar el dia a Puigcerdà i, a la tarda, en la ruta de tornada, va ser quan es van estavellar a poca distància de l’aeròdrom de Viladamat, per causes que ara els Mossos estan investigant. El mateix Caballol havia explicat a les xarxes que havia deixat de banda l’automobilisme per deslliurar-se de les contínues multes i accions penals i s’havia endinsat en el món de l’aeronàutica per moure’s més lliurement recorrent Catalunya, tot i que també havia volat per diversos punts de França i fins a l’illa de Sardenya. Però sembla que Ferrariman no té tanta perícia pilotant avionetes i ultralleugers com vehicles d’alta gamma, perquè no fa gaires dies va protagonitzar un aterratge d’emergència a l’aeroport de Girona que va alterar el trànsit aeri, ja que va provocar el retard de dos vols comercials de Ryanair. Un incident que també està sota investigació i que podria comportar una sanció important per al pilot causant del trasbals i fins i tot la retirada temporal de la llicència de vol. Ferrariman va al·legar que havia hagut d’aterrar de manera imprevista a l’aeroport de Vilobí per culpa del vent que li venia de cara i perquè se li havia fet de nit. Uns arguments que en navegació aèria no són excusa, perquè la responsabilitat del pilot és estar informat de la situació meteorològica i preparat per a les adversitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia