Successos

successos

Desmantellen dues plantacións de marihuana a Premià de Dalt

En dues investigacions paral·leles, els Mossos d’Esquadra, han detingut cinc persones que pertanyien a un grup criminal

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat dues plantacions de marihuana a Premià de Dalt. En la primera investigació van desarticular un grup criminal especialitzat en plantacions de marihuana i van detenir tres persones, dos homes i una dona, entre elles el cap del grup i es van confiscar 395 plantes. Els detinguts tenien edats compreses entre 29 i 36 anys, i se’ls va detenir com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric, falsificació documental i per pertinença a grup criminal.

Paral·lelament, es va dur a terme una segona investigació que va permetre desmantellar una plantació de marihuana de 841 plantes i detenir dues persones més, dos homes de 41 i 42 anys, per un delicte contra la salut pública. En total es van detenir cinc persones.

Segons informen els Mossos, la primera investigació s’inicia a principis d’octubre arran de saber, per diverses informacions, que en una casa de Premià de Dalt sempre hi feia un fort olor de marihuana i que se sentia soroll de motors funcionant tot el dia. Els agents van comprovar que la casa havia estat llogada a un home que també havia llogat una altra casa a Alella. A més, aquesta persona tenia un tercer pis llogat en aquest cas al carrer València de Barcelona, que era on tenia establert el seu domicili. Els investigadors van fer diverses vigilàncies a les dues cases i al domicili del sospitós i van corroborar que a la casa de Premià de Dalt els aparells d’aire condicionat funcionaven tot el dia, que sovint hi feia olor de marihuana i que diverses persones hi entraven i en sortien sovint. Davant d’aquests indicis, els investigadors van sol·licitar al jutjat d’Instrucció núm. 2 de Mataró una entrada i escorcoll als tres edificis que es van dur a terme simultàniament el matí del 17 d’octubre. Els investigadors van comprovar que, els detinguts eren un grup criminal en el qual el llogater era el cap. La seva modalitat delictiva era la contractació de lloguers d’immobles, normalment cases a quatre vents, ubicades en urbanitzacions aïllades per tal de passar desapercebuts i amb l’objectiu de cultivar plantacions de marihuana. Per tal de formalitzar els lloguers, utilitzaven testaferros o contractes, nòmines i documentació falsa. Els tres detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció de Mataró el dia 18 d’octubre.

La segona investigació es va dur a terme el 15 d’octubre per la mateixa Unitat d’Investigació de Premià de Mar. En aquest cas, els agents van tenir coneixement que en una casa de la urbanització la Cisa de Premià de Dalt hi podia haver una plantació de marihuana. Els investigadors van corroborar aquestes sospites, ja que se sentia soroll d’aparells d’aire condicionat, hi feia olor de marihuana i va localitzar persones entrant i sortint de l’habitatge. Arran d’això, el 15 d’octubre es va dur a terme una entrada i escorcoll a l’habitatge. Els detinguts, un dels quals havia llogat la casa, van quedar en llibertat després de declarar en seu policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia